vad som orsakar maskar hos människa?

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-06-18
Det finns ett antal maskar som hittar en människa värd i alla åldrar, så det är tryggt att veta vilka typer av maskar att förvänta sig och vilka symtom att se upp för. Maskar kan vara allt från interna maskar som påverkar matvanor för att gömda maskar i mag-tarmkanalen. De flesta mask infestationer hos människor är behandlingsbara. Ringorm är en falsk föreställning om en mask, så det är behandlas olika. Ringorm är en namn på en ringformad svamp på människors hud, oftast minskade från kattdjur och behandlas av anti-svamp krämer

Springmask

Springmask är små maskar som lever i tarmarna. De är mest märkbara på grund av en intensiv klåda på natten som kan påverka slidan men oftast anus, på grund av där de vuxna masken kommer in. På natten inträffar klåda på grund av kvinnliga spännande kroppen att lägga ägg på utsidan av anus eller vagina. De sprids genom kontakt via sängkläder, naglar (från klåda ett område där ägg legat) och även från delar en toalettstol.

Tapeworm

Bandmask spärren till tarmarna och är mest märkbar på grund av viktminskning oberoende av födointag. De orsakas av att äta dåligt tillagat kött från smittade djur, oftast kött.

Hakmask

avtalsslutande hakmask i USA är sällsynt, på grund av normalt rena sanitet metoder. De är vanligast i tropiska kulturer mindre sanitet och kan leda till döden för obehandlade barn. Larverna, som frodas i ohälsosamma förhållanden anger lätt genom huden och infektera kroppen. De kan också sväljas, och oftast sväljs i ohygieniska vatten.

Plattmaskar

Dessa maskar orsakas av föroreningar till vattensystemen. De är unsegmented, och deras ägg sprids via vatten källor. De har varit kända för att döda människor, samt betyg för boskap, när infekterade.

Piskmask

piskmask få sina namn från deras piska-liknande, långa formen. Mänsklig avföring sprider piskmask om deponeras i mark. Vanligtvis sker intag av ägg senare-ofta hos barn som får äta en tappad bit mat från marken, vilket äggen kommer haka på.

hjärtmaskar

Mosquitos är bovarna när det gäller hjärtmask. Om en mygga lever på blod från ett infekterat djur eller människor och går sedan vidare till en icke-infekterade värd, Äggen läggs när mygga använder sin saliv för att förtunna blodet för konsumtion.

Toxocara Worm

Ägg den Toxocara masken sprids när hundar och katter deponera dem genom avföring, eller genom att helt enkelt släppa dem runt områden där barn leker eller vuxna interagerar. De blir lätt plockas upp av en ny värd genom förtäring, eller bara genom hudkontakt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vad är stavar & kottar?

Relaterade artiklar


 • bebisar och sköldkörtelproblem
 • hur man kan bli av med hudbristningar på brösten efter graviditet
 • effekterna av för mycket östrogen hos kvinnor
 • yoga lärdomar för barn
 • förhållandet mellan depression och alkohol
 • perimenopausal problem
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • hur man kan slå endometrioisis 85 - hur man kan förbättra sexuell aktivitet efter livmoder hysterektomi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com