Vad innebär det att upptäcka?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-16
Spotting är ofta som lätt vaginal blödning antingen mellan din tid eller när du är gravid. Fläckarna kan dyka ljus röd eller brun. Det är vanligtvis inte anledning till oro, om inte blödningen blir tunga eller spotting sker upprepade gånger. Om du är orolig för oregelbundna blödningar, diskutera dessa problem med din läkare

Graviditet

Spotting kan uppstå i ett tidigt skede av graviditeten. Om du har en missad tid och du är spotting och har inga andra hälsoproblem, kan det vara en indikation på att du är gravid. Blod som är brunt under spotting är också en annan indikation att du är gravid. Anledningen är det bruna beror på att din livmoder är utgjuta blod gammal. Om du misstänker att du kan vara gravid, ta ett graviditetstest (HPT). HPTs är mest effektiva ett par dagar efter din utebliven mens. Också ta en HPT på morgonen kommer att ge dig bättre resultat, eftersom graviditetshormonet hCG är vanligast.

din mens

Du kanske märker ljus röd eller brun spotting några dagar innan mensen ska börja. Detta är bara kroppens sätt att få klar. Ibland kan du plats i flera dagar innan mensen faktiskt kommer hit, ibland kan man få plats hela tiden. En ojämn period behöver inte betyda något är fel, din menscykel kan bara vara annorlunda den månaden.

Preventivmedel

Detta är speciellt sant för p-piller. Ta ditt piller vid exakt tidpunkt varje dag är inte bara viktigt för maximal effektivitet piller utan att undanröja fläckar. Spotting kan även förekomma samtidigt på preventivmedel, om du nyligen har bytt p-piller märken eller typer av preventivmedel (till exempel byta från p-piller till skottet. ) Detta är normalt och kommer att reglera sig själv ju längre du är på typ av preventivmedel .

Stoppa en tablettkarta i mitten av din cykel kan också leda till att du plats och ha en tidig period. Förvänta er tid att komma tidigt om du slutar att ta ditt piller.

Missfall

Spotting kan ibland innebära att din kropp är miscarrying fostret under graviditeten. Ett missfall är när fostret lossnar från livmodern. Men i ett missfall, kommer spotting tur så småningom tunga, så lätt spotting under graviditeten betyder inte alltid du är miscarrying.

Ett missfall kan inte undvikas. Om du någonsin oroat sig över möjligheten att miscarrying, tala med din läkare. Han kommer att bedöma dina risker (om någon) och diskutera olika sätt att minska risken.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vad kan jag göra med mitt liv?

Relaterade artiklar


 • hemliga förkylning
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • hur man kan stoppa jäst infektioner naturligt
 • fri kropp toning tips
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • information om ammande kvinnor under graviditeten
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • hur man minska risken för RSV
 • graviditet rökning risker
 • tecken och symtom på mono i barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com