hur du kan hjälpa ditt barn bära sina glasögon i skolan

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-25
Att arbeta i en skola är jag ofta kallas av läraren att berätta att en student i sin klass inte bär sina glasögon under lektionstid. Tro det eller ej vilket kan påverka hur väl ditt barn gör i skolan, har jag sett personligen barnen tar en störtdykning i akademiker när de inte har glasögon för att hjälpa dem läsa eller se svarta tavlan. Jag har några tips som hjälper dig ut. Naturligtvis är grupptrycket starkt och om ditt barn är att bli retad för att bära glasögon det är tufft att vinna kampen. ! Men du kan
1.
När du barn i grundskolan, har getts glasögon att bära med ögonläkare ska du fråga läkaren "vid vilken tidpunkt inte mitt barn behöva bära hans eller hennes glasögon? "Vissa är avsedda för ett nära arbete (läxor, arbeta vid skrivbordet) och andra för avstånd. De kanske inte behöver dem i klassen. (Om ekonomin är ett problem titt på mina andra artikeln om hur man får gratis eller till låg kostnad glasögon. ) När du ta reda på vad läkare har rekommenderat dela denna information med läraren så att han eller hon kan hjälpa ditt barn justera.
2.
Om du har ett barn som inte är organiserade (de flesta är inte!). Du kanske vill överväga att ha två par glasögon. En vara kvar i klassrummet och den andra hemma. Detta kommer att bidra till att hålla ditt barn från att bryta mot glasögon eller förlora dem på väg till skolan eller hem efter skolan. Det är inte ovanligt att flera barn och deras föräldrar att komma in i hälso-kontoret söker hjälp för att få ett extra par glasögon. Om han gör bär glasögon och tillbaka till skolan få en väska och ha honom använda den! Om du behöver hjälp att köpa ett annat par glasögon se min eHow artikel: http://www. ehow. com/how_5276042_eyeglasses-child. html
3.
Om ditt barn är klagar på att de andra eleverna reta honom om glasen prata med läraren om sätt att minimera eller stoppa detta. Retas eller mobbning är inte tillåtet och bör tas på största allvar. Du kan också prata med dig barnet om inte reagerar i "retas" och det kommer förmodligen att försvinna. Om det inte måste du prata med huvudmannen eller läraren (även om du barnet inte vill att du ska göra det). Barn i grundskolan vanligtvis inte har detta problem, eftersom barnen är mer accepterande och om läraren är uppmärksam han eller hon kommer att se det. Äldre barnen blir retad mest och det måste kvävas i sin linda pronto!

Tips och varningar


 • alltid vara positiv och omtänksam. Lyssna på ditt barn om han eller hon har klagomål på bär glasögon.
 • Yngre barn kommer sannolikt att gå sönder eller förlora sina glasögon. Arbeta med ditt barn om rätt skötsel och överväga att ha ett andra par kvar i skolan för att användas under dagen. På lång sikt kan detta vara billigare än att köpa nya glasögon varje gång de går förlorade eller trasiga.
 • Om ditt barn får kontaktlinser bör du berätta för skolsköterskan så att den kan registreras och noteras i händelse ditt barn har en nödsituation. Räddningspersonalen behöver veta för att hjälpa ditt barn.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man får billiga vaccinationer för ditt barn

  Relaterade artiklar


 • urinblåsan problem under graviditeten
 • lätt kostråd
 • AA information
 • normala spädbarn vikt
 • uppkomsten av diabetes hos barn
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • hur man dödar munsår
 • hypothyroid symptom hos barn
 • hur man ska leva till 100 år gamla eller mer
 • joniserat akaline vatten kontra fluor vatten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com