joniserat akaline vatten kontra fluor vatten

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-22
Många hälsomedvetna människor är oroade över den konstgjorda tillsats av fluor till offentlig vattenförsörjning av regeringar. Detta beror på att fluor är kopplad till tandhälsan. Men vissa personer har ifrågasatt länge värdet av att tillsätta fluor till kranvattnet, och hävdade att den orsakar skadliga hälsoeffekter för dem som dricker det. För detta och andra skäl, en del människor väljer att i stället dricka joniserat basiskt vatten, skapad genom en speciell filtreringen

Du behöver:.
Over-the-counter diuretika.
Tranbärsjuice.
Citronsaft.
Kalciumtillägg.
Magnesium tillägg.

Definition

Vatten jonisering är relaterad till den relativa PH-balans (alkaliniteten jämfört med surhetsgrad) i vattnet och hur mycket syre det innehåller. Vatten som är mycket syresatt med negativa joner anses vara mer basisk, medan vatten med mer positiva joner är surare. Det påstås av supportrar vatten jonisering som kranvatten tenderar att vara alltför sur. De säger att joniserat vatten är nyttigare att dricka och bada i.

Metoder

Mest vatten jonisatorer arbete genom elektrolys, passerar elektricitet genom vattnet. Det finns också system som använder keramiska filter görs från ett jonbytaren med en aktivt kol block för att absorbera joner. En annan process gäller passerar vattnet genom magneter för att skapa "microwater. " Alternativt finns det mineral blandningar som kan läggas till vatten som kan påverka dess alkalinitet och jonisering. Det är inte ovanligt att jonisatorer till att omfatta både elektrolys och filtreringssystem.

påstådda fördelar

joniserat vatten är tros av dess förespråkare för att ha en antioxidant effekt på kroppen som bromsar åldrandet, främjar snabb läkning och stärker immunförsvaret. Dessutom orsakar de joniseringsprocessen mineral i vattnet, både naturligt förekommande och läggas till som tillägg, att band med OH-joner och därmed bli "kolloidalt. " Detta gör elektrolyter --- el ledande mineraler som kalcium, magnesium, kalium, järn och silver --- betydligt lättare för kroppen att absorbera.

Fluor Nackdelar

Vissa studier har kopplat fluoriderat vatten till ökningar av sjukdomar i hjärnan såsom Downs syndrom, till Alzheimers och demens, samt att beteendeproblem som Attention Deficit Disorder (ADD) och lägre IQ i allmänhet. Det har också satts i samband med ökad incidens av skelettcancer. Andra kopplingar inkluderar att dämpa immunförsvaret, benvävnad, ökad risk för höftfraktur, olika missbildningar och ökad spädbarnsdödlighet. Rapporterade akuta reaktioner inkluderar mage och ledvärk, huvudvärk och extrem trötthet.

Jonisering om fluor

På webbplatsen detoxifynow. com säger att enligt laboratorietester, tar bort vatten jonisation antingen genom elektrolys eller keramiska filter någonstans från 50 procent till 100 procent av fluor tillsätts kranvatten. Den typ av fluorid som i allmänhet läggs är fluorkiselsyra, som sägs öka antalet positiva joner i vattnet och därmed de-syresätta det. I andra fall påstås det att jonisering upphäver upplevda negativa effekterna av fluorid.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är en frisk kropp tjock delen för kvinnor?

Relaterade artiklar


 • inte lågdos preventivmedel med en högre risk för graviditet?
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • tips på barn terapeuter
 • hur man får ordentlig medicinsk vård efter ett sexuellt övergrepp
 • typer av mini piller
 • hem rättsmedel för snabb viktminskning
 • CYMBALTA & graviditet biverkningar
 • hur man läser diagnoser på din laboratorietest beställning
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • biverkningar av Adipex-p
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com