njursten tips

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-17
Njursten fyndigheter av mineraler och salter, som finns i dina njurar. Normalt de ämnen som skapar njursten passera med urin, men när detta inte sker, ämnena håller ihop och bilda njursten. Symtom på njursten beskrivs som "olidlig" och inkluderar rygg och sida smärta, illaluktande urin, smärta vid urinering, feber och frossa. Här är några tips för att minimera förekomster av njursten

Drick mycket vatten

Enligt Mayo Clinic, bör patienter med anamnes på njursten dricka mycket vatten-minst 14 koppar vätskor dagligen. Du är inte begränsad till bara vatten. Dricka saft kan öka den mängd citrat i urinen, vilket kan bidra till att förebygga njursten bildas.

Gör kost förändringar

Det enda sättet att veta om kost orsakar njursten är att ha din läkare köra en analys av stenen. Detta sker genom att filtrera urin när stenen är passerat och skicka stenen iväg till labbet som ska testas.

Om dina stenar är gjorda av kalciumoxalat, fråga din läkare om att klippa ut livsmedel som är rika i detta ämne, inklusive refried bönor, spenat, mandel, sojaprodukter och collards.

Enligt Mayo Clinic, en kost med lågt natrium och lågt i protein från djur, kan minska chanserna att få njursten.

Fråga om Läkemedel

Efter din läkare har fastställt vad som orsakar dina stenar, kan hon ha möjlighet att förskriva ett läkemedel. Till exempel, om du har urinsyra stenar, kan hon sätta dig på Aloprim, vilket minskar urinsyra i blodet.

struvitstenar är orsakade av bakterier i urinen. Förhindra dessa stenar kan uppnås genom att ta små doser av antibiotika lång sikt.

Crystine stenar är mycket hård i konsistensen, och enligt Mayo Clinic, är svårast att behandla. En läkare kan ordinera läkemedel som jämnar ut alkaliniteten i urinen.

Förstå Riskfaktorer

Som många medicinska tillstånd, finns det riskfaktorer för att utveckla njursten. Dessa inkluderar släkten njursten, inte tillräckligt med motion och ett högt kroppsmasseindex. Med högt blodtryck kan också öka chanserna att få detta tillstånd. Prata med din läkare om dessa riskfaktorer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:husgeråd som bli av finnar

Relaterade artiklar


 • graviditet frågor om tvillingar
 • fakta om vattkoppor
 • hur man kan stoppa jäst infektioner naturligt
 • yoga lärdomar för barn
 • effekterna av för mycket östrogen hos kvinnor
 • vad är en blodkemin test?
 • hur typ 2-diabetes drabbar familjer
 • Fakta om hjärtsjukdom hos kvinnor
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
 • Hur få lavemang arbete?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com