proteinrika livsmedel för graviditet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-30
Under graviditeten är protein ett av de viktigaste näringsämnen som du kan konsumera. Protein är viktigt att avsätta tillräckliga celltillväxt, blod produktion, och tillväxt och funktion i moderkakan och fostervattnet vävnad. Äta otillräckliga mängder protein under graviditet ökar risken för att ha en låg spädbarn födelsevikt och kan få negativa effekter på barnets hjärnans utveckling. Du bör förbruka ca 60 g protein per dag under graviditeten. De flesta kvinnor i västvärlden äter redan den nödvändiga mängden protein varje dag. Vegetarianer, måste dock ta särskild omsorg se till att de får tillräckligt med protein i sin kost

Kött

Det mest kända källa till protein är kött. Det protein vi får från kött innehåller alla de aminosyror som är nödvändiga för fostrets utveckling cell. Proteinrika kött innehåller nötkött, kyckling, kalv, lamm, anka, kalkon och griskött. Välj magert kött, fett kött kan vara dåligt för barnet och för dig. Observera att en 3-oz. servering av de flesta av dessa kött kommer att ge omkring 20 till 25 g protein.

Fisk /skaldjur

Vissa typer av skaldjur kan också ge gott om protein. Det bästa skaldjur att äta under graviditeten inkluderar vild lax, tilapia, öring, räkor, hummer kött, krabbkött och konserverad musslor. Som med kött, en 3-oz. servering av dessa typer av fisk och skaldjur kommer att ge ungefär halva ditt dagliga proteinbehov. Observera dock att inte alla skaldjur anses säkert för gravida kvinnor och deras barn. Många fiskar har en hög kvicksilverhalt, som tros vara skadliga för fostret utvecklas hjärna. Gravida kvinnor bör undvika att äta tonfisk, svärdfisk, haj, Kungsmakrill och tegelabborre.

Mejeri

Mejeriprodukter är en utmärkt proteinkälla. Proteinrika mejeriprodukter innehåller ägg, mjölk, ost, yoghurt eller keso. Mejeriprodukter är en särskilt viktig näringsämne för att utveckla foster, eftersom det bidrar till att stärka deras växande ben.

bönor och baljväxter

Gravida vegetarianer bör fylla på bönor och baljväxter för att säkerställa att de uppfyller den rekommenderade mängden protein i sin kost. Njure, mung, marin, Great Northern, svart och Fava bönor är mycket hög i protein, som är kikärter, linser och ärter. Du kan också möta din dagliga proteinbehov genom att äta tofu och olika sojaprodukter, inklusive sojamjölk, miso och ostmassa.

Nötter och frön

En handfull flesta nötter och frön kommer att ge halva ditt dagsbehovet av protein. Proteinrika nötter, jordnötter, mandel, paranötter, cashewnötter, valnötter, pistaschmandel, hasselnötter och kokosnötter. Proteinrika frön innehåller pumpa, solros och sesam.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:användningsområden för Vicks Vapo gnugga

Relaterade artiklar


 • AA information
 • Vad är bäckenbotten?
 • tecken och symtom på mono i barn
 • livscykel för en person
 • social trygghet lista handikappande villkor
 • hur man kan bli av med hudbristningar på brösten efter graviditet
 • graviditet rökning risker
 • graviditet frågor om tvillingar
 • information om ammande kvinnor under graviditeten
 • ägglossning under klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com