symptom på att vara gravid i femte månaden

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-07-19
Tja, du har gjort det. Du är förbi den första trimestern. Risken för missfall har minskat betydligt, har din graviditetsillamående borta förmodligen bort och du just har börjat att få den söta lilla mage bula som tillkännager för världen att du är verkligen gravid. Grattis! Men innan du börjar tänka att saker och ting kommer att bli smidig segling från och med nu, finns det några symptom som kan dyka upp när du är i ditt femte månaden av dräktigheten

halsbränna och matsmältningsbesvär

Bara när din graviditetsillamående äntligen har gått bort, kastar matsmältningskanalen annan kurva boll på dig. Din växande livmoder är att sätta press på matsmältningssystemet, som redan är trög, och det kan leda till att du känner dig obekväm när du äter. Ät mindre, tätare måltider för att lindra de obehag, och försöka dricka mer vatten för att hjälpa till att flytta maten genom matsmältningssystemet lättare. Walking kan också hjälpa, eftersom detta är en naturlig hjälp för matsmältningen.

Förstoppning

På grund av din högre progesteron nivåer, blir den glatta muskulaturen i matsmältningssystemet slappnar av och trög. Lägg till trycket från din växande livmoder och som kan göra saker och ting gå mycket långsamt. Ett annat sätt att lindra detta är att lägga till några råa frukter och grönsaker till din diet. Att sätta en liten pall under dina fötter i badrummet kan öppna utlopp i bäckenet med så mycket som 15 procent också.

Läckande bröst

Den är lätt att glömma att magen är inte det enda som förändras ! Omkring månad fem, kan brösten börja läcka vätska som mjölkkörtlar mogna och börja göra råmjölk --- föregångaren till faktiska mjölk. Inte varje kvinna upplever denna läcker, och det har ingen inverkan på din förmåga att amma. Om du börjar läcka, ställa några amningskupor inuti bh: n och spola bort eventuellt torkad råmjölk med lite varmt vatten.

Flammigt Hud

Högre hormonnivåer kan göra huden i ansiktet och magen mörkare. Medan vissa läkare anser att detta är en normal symptom på graviditet, andra tycker det kan vara ett tecken på växtnäringstillståndet. Om huden börjar ta på sig en fläckigt utseende, kontrollera din kost så att du får tillräckligt med folsyra. Undvik alltför mycket tid i solen, eftersom det kan göra mörkare fläckar tydligare.

Bleeding Gums

Svullnad kan utvecklas i vävnader med mycket små blodkärl, som till exempel i näsa och tandkött, på grund av ökade blodvolym graviditet skapar. Detta kan göra ditt tandkött anbud och få dem att blöda efter kraftig tandborstning. För att bekämpa detta, se till att du får tillräckligt mycket C-vitamin i kosten, eftersom detta stöd i vävnad healing. Byt till en mjukare borst tandborste och borsta mer försiktigt för att undvika att förvärra dina känsliga tandkött.

Baby Rörelse

Inte alla symptom är dåliga! Genom den femte månaden, bör du kunna känna din bebis röra på sig. Till en början kommer att vara lite petar att du kan även misstag för gas gurglar, men eftersom ditt barn växer, ökar styrkan i hans rörelser. Du kommer snart att inse att den fladdrande du har känslan var inte dagens lunch, men din lilla paket av glädje att säga hej!

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vad kan jag göra för att stoppa mina bröst från hängande?

Relaterade artiklar


 • fysiska utvecklingen i barndomen
 • typer av mini piller
 • vad man ska göra för en näsblödning?
 • normala spädbarn vikt
 • graviditet frågor om tvillingar
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • vilka ingredienser som används vid allergi skjuten?
 • hur man ska behandla penis jäst infektioner
 • Fakta om serotonin
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com