vad är en frisk kropp tjock delen för kvinnor?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-22
Kroppsfett procent hänvisar till vikten din kropp bär som är fettvävnad. Även om de flesta av oss är avundsjuka vördnad för idrottare med rapporterade kroppsfett procentsatser av 3 till 5 procent, är verkligheten den att alla behöver en viss mängd fett för att leva. För mycket eller för lite medför potentiellt allvarliga hälsorisker

Varför mäta kroppsfett är viktigt

Skala vikt ensam är inte den bästa indikatorn på en sund kroppsvikt, eftersom det innehåller fett samt resurssnål vävnad (ben, muskler och organ). En del kvinnor bär mindre kroppsfett än deras kropp behöver för att fungera riktigt, vilket kan resultera i en oförmåga att föreställa sig och upphörande av menstruationscykeln.

Med ålder kommer Fett

fett på våra kroppar isolerar vitala organ, hjälper reglera kroppstemperaturen, och fungerar som kroppens viktigaste formen av lagrad energi. Den kvinnliga kroppen kräver mer kroppsfett än män, för korrekt hormonproduktion, menstruation och att stödja en hälsosam graviditet. Kroppsfett är starkt korrelerad till ålder. När vi åldras, vår förmåga att behålla muskelmassa, bibehålla bentätheten och reparera brosk minskar på grund av hormonella förändringar och livsstilsvanor.

Too Little Body Fat

Resultaten av en studie som publicerades 2006 av forskare vid London School of Hygiene Tropical Medicine visar att mycket tunn kvinnor är 72 procent mer sannolikt att få missfall under de första tre månaderna av graviditeten än kvinnor med normal vikt. Enligt Dr Rose Frisch, docent vid Harvard University School of Public Health, "kroppsfett hos kvinnor konverterar det manliga hormonet androgen i det kvinnliga hormonet östrogen. Kvinna kroppsfett styr även flödet av ett hormon som kallas leptin, som påverkar aptit, energiomsättning och reproduktion. "

För mycket kroppsfett

För mycket kroppsfett (fetma) är förenat med allvarliga åkommor som diabetes, högt blodtryck , högt kolesterol, hjärtsjukdomar och vissa typer av cancer. Enligt Center for Disease Control and Prevention, fetma i den amerikanska vuxna har ökat med 60 procent under de senaste 20 åren. National Center for Health uppskattar att 33 procent av amerikanska vuxna överviktiga, med mer än 300. 000 dödsfall som kan tillskrivas fetma. Världshälsoorganisationen beskriver fetma som "en av de största utmaningarna på folkhälsoområdet av 21-talet. "

Friska kroppsfett för kvinnor

Många kroppsfett diagram misslyckas med att överväga fysiska förändringar i samband med åldrandet. Tanita Industries, ledande inom elektronisk instrumentering för att bedöma ålder lämpliga nivåer av kroppsfett, rekommenderar kvinnor i åldrarna 20 till 39 siktar på en nivå mellan 21 till 33 procent. Kvinnor i åldrarna 40 till 59 bör bibehålla nivåer mellan 23 och 34,9 procent. Seniorer åldrar från 60 till 79 bör sträva efter en nivå mellan 24 och 39,5 procent.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:biverkningar av gestagener

Relaterade artiklar


 • hur man avgör hjärtfrekvens
 • Vilka är de behandlingar av cystor?
 • om hormon obalanser i flickor
 • hemliga förkylning
 • vad är orsakerna till ständiga hicka?
 • Fakta om serotonin
 • Hur krympa Myom
 • fysiska utvecklingen i barndomen
 • om att vara perimenopausal
 • vad man ska göra om vägglöss?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com