vad som orsakar yrsel när man står upp?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-07
Yrsel är onormal medvetenhet om kroppens fysiska förhållande till det utrymme som den upptar. Detta är en virrig off-balance känsla tillsammans med en snurrande känsla. Det är oftast tillfälliga och kan återkomma i irriterande besvärjelser. Som person blir äldre anfall av yrsel kan komma oftare. Vanligtvis yrsel inte kräver behandling

Vertigo

Vertigo är det vanligt tillstånd som drabbar innerörat. Yrsel sker när chefen plötsligt ändrar positioner, såsom stående. Vertigo är orsakade av små partiklar kalcium i innerörat kanalerna. Dessa partiklar är vanligtvis sprids tre kanaler i örat. Med svindel de är hopklumpade tillsammans i det inre hörselgången, vilket irriterar nerverna i örat. Om svindel orsakar yrsel, lade sig på din sida. Roll helt till andra sidan sedan tillbaka igen. Gör detta flera gånger för att försöka separera kalcium partiklar hopklumpade i hörselgången.

Presyncope

Presyncope är yrsel till följd av en nedgång i blodcirkulationen. Med presyncope hjärnan inte får tillräckligt med syre. Denna form av yrsel blir värre när man står upp. Den orsakas av lågt blodtryck, ångest, hjärtsvikt eller kranskärlssjukdom.

Obalans

Yrsel som orsakas av neuromuskulära problem kallas obalans. Migrän och stroke är några av de misstänkta orsakerna till obalans. Blodkärlen i hjärnan ihop sig och normala blodflödet till hjärnan avbryts. Den yrsel avtar när blodkärlen är tillbaka till det normala.

Andra orsaker

alkoholkonsumtion kan orsaka yrsel när man står. Snedvridningar i visionen kan orsaka förödelse i kroppens balans, inklusive dubbelseende och fokusering nedskrivningar. Andra orsaker är kataraktkirurgi, anemi, åksjuka, illamående, uttorkning och psykiska störningar.

Mediciner

Yrsel kan vara en biverkning av vissa mediciner t. ex. hjärt droger, psykiatriska mediciner, antiepileptika, lugnande medel och vissa antibiotika. Om svår yrselattacker är relaterade till nya läkemedel, kontakta läkare.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:social trygghet lista handikappande villkor

Relaterade artiklar


 • om att vara perimenopausal
 • biverkningar efter Depo Provera
 • social trygghet lista handikappande villkor
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • hur man minska risken för RSV
 • hur man kan minska risken för cancer
 • av en menstruationscykel
 • Vad är stavar & kottar?
 • akne märke behandling
 • Vilka är de behandlingar av cystor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com