vilka ingredienser som används vid allergi skjuten?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-14
Allergi skott, kallas en behandling immunterapi ges till personer med måttlig till svår allergi. De hjälper dem som inte svarar på annan allergi behandlingar, såsom antihistaminer och andra läkemedel

Immunterapi

Immunterapi inte eliminerar allergier men minskar behovet av allergi mediciner. När du har fått en runda allergi skott, din allergi symptom sannolikt kommer att minska. Allergi skott arbete för personer med säsongsbunden allergi inklusive hösnuva (allergisk rinit), inomhus allergier som dammkvalster, sällskapsdjur allergier och insektsstick. De hjälper även patienter med eksem (atopisk dermatit) och luftburna allergier. Forskning har visat att allergi skott kan förhindra uppkomsten av astma hos vissa patienter med allergisk rinit och kan förhindra framtida allergier. Om det ges tillräckligt tidigt kan de också förhindra uppkomsten av astma hos barn med allergisk rinit.

Vad finns det i allergi skott?

Allergi skott består av en blandning av allergen extrakt. Dessa utdrag innehåller en liten mängd av det ämne som orsakar din allergi (ett allergen), såsom små mängder av steriliserad gräs pollen eller katt ilska. De stimulerar immunförsvaret att okänsliga du in det utlösande allergenet. Allergi skott fungerar som ett vaccin. Din kropp reagerar på injicerade allergen och bygger upp en immunitet mot allergen

Hur är allergi skott tanke

Allergi skott förvaltas i två faser. ? Uppbyggnad och underhåll. Under uppbyggnaden fasen (tre till sju månader), du får bilder en till tre gånger i veckan i gradvis ökande doser. Under underhållsfasen får du bilder med samma doser av allergen. Denna fas varar i tre till fem år eller mer.

Allergi skott är säkra och effektiva

immunterapi, praktiserats sedan början av 1900, är en säker och effektiv behandling för allergier. Men i sällsynta fall allvarliga reaktioner kan inträffa, så det är rekommenderat att endast allergiläkare-eller andra läkare med särskild utbildning-administrera eller övervaka allergi skott. Allergi skott ges till vuxna och till barn så unga som 4 år gammal.

Vad man kan förvänta

Förbättring av allergisymtom brukar inte förekomma i nio till 12 månader, så du bör inte sluta ta din allergi mediciner under immunterapi. Medicinering krav minskar vanligen efter ett års behandling, men vissa patienter blir aldrig fri från mediciner. Om det efter ett år av immunterapi dina allergisymtom inte förbättras, kommer läkaren att avbrytas sannolikt behandling. Andra behandlingsalternativ bör övervägas i detta skede.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:kortisolnivåer och stress

Relaterade artiklar


 • Vad kan jag göra för att förmå arbetsmarknadens parter på 40 veckor?
 • normal vikt för en flicka
 • Fakta om klimakteriet
 • hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar
 • hur man kan bli av med hudbristningar på brösten efter graviditet
 • vad man ska göra om vägglöss?
 • Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?
 • typer av mini piller
 • hemliga förkylning
 • finnar efter klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com