är influensaliknande skott säkra för barn?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-11
Med det senaste ankomsten av H1N1-viruset och den ökade oro som omgav den, är influensavaccin har uppmanats mer kraftfullt än någonsin, särskilt för små barn, gravida kvinnor och äldre. Centers for Disease Control and Prevention uppskattar att cirka 36. 000 personer dör av komplikationer av säsongsbunden influensa varje år. Vissa människor väljer att inte ha sina barn vaccinerade, av rädsla för utvecklingsfrågor, som har varit allmänt misstänkt för att bidra till högre utvecklingsmässiga störningar, t. ex. autism. Medicinska experter är säkra på det bästa skyddet mot säsongsbunden influensa är att få vaccinationen

Varför Vaccinera?

Centers for Disease Control rapporterar att cirka 5 procent till 20 procent av befolkningen i USA får influensa och ca 200. 000 är sjukhus med komplikationer av influensa. Det bästa sättet att skydda dig och din familj är att få vaccination. Många experter tror att influensa vaccin är det bästa sättet att förhindra spridning av influensa. Viruset sprids från person till person, antingen från hostar eller nyser. Frekvent handtvätt är också ett viktigt steg i förebyggandet.

Är det säkert?

Säkerheten debatten om influensavaccin har pågått i flera år. Det härstammar från en kemikalie som heter timerosal som innehåller 49 procent kvicksilver. Timerosal har använts som konserveringsmedel för vacciner sedan 1930-talet. Timerosal har inte varit i barnens vaccinationer sedan 2003, och timerosal-fri influensavaccin finns också. Det är viktigt att notera att ingen korrelation någonsin har hittats mellan timerosal och autism, så som föreslagits.

Allergier

Barn som är allergiska mot ägg kan få en allergisk reaktion på influensavaccin eftersom det innehåller ett spår av äggprotein. Om du misstänker att ditt barn kan vara allergisk mot ägg, är det en bra idé att ha dem prövas innan de får skottet. Rådgör med din barnläkare att avgöra det bästa tillvägagångssättet

typer av influensavaccin

Det finns två sätt att få influensavaccin -. Bli skjuten eller mottagandet av nässprayen. Influensa skott innehåller en inaktiv virus och administreras genom armen. Barn 6 månaders ålder och äldre kan få skottet. Barn som får skottet för första gången kommer att behöva två doser. Nässprayen innehåller ett försvagat virus och administreras genom näsan. Friska människor bara i åldrarna 2 år till 49 år, är godkända att ta emot influensa nässprayen vaccin.

När vaccinera

Du bör ha din familj vaccineras så snart den blir tillgänglig. Kontakta din husläkare eller barnläkare och frågar när vaccinet kommer att finnas tillgängliga. Få ditt barn vaccineras tidigt är ett stort steg att sänka sin risk att smittas av viruset. Det tar ungefär två veckor efter mottagandet bilden för kroppen att bygga upp antikroppar för att bekämpa viruset.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vilka mediciner orsaka erektil dysfunktion?

Relaterade artiklar


 • om ärftliga egenskaper från föräldrarna
 • bröstcancer stadium IV cancerbehandlingar
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • osteoporos hip övningar
 • botemedel mot melasma
 • tecken och symtom på högt blodtryck under graviditeten
 • hur du kan hjälpa ditt barn bära sina glasögon i skolan
 • Varför använder folk preventivmedel?
 • hur man kan slå endometrioisis 80 - förstå sexuell lust efter livmoder hysterektomi
 • omsorg för äldre i hemmet kontra sjukhem
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com