den emotionella utvecklingen av barnet i livmodern

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-31
Många barn experter tror att den emotionella utvecklingen av ett barn börjar långt innan barnet är fött. Eftersom barn utvecklas i livmodern under graviditeten, barnet kan bättre känna igen röster och ljud utanför mammas kropp. Dessa ljud och röster, samt moderns totala humör-oavsett om hon är glad eller stressad eller upprörd-kan forma barnets känslomässiga tillstånd

Du behöver:
recept för p-piller
. . Vatten.

Början av känslor

Spädbarn tros börja emotionell utveckling kring den sjätte månaden av graviditeten, enligt American Academy of Pediatrics och Mayo Clinic. Vid denna tid ett barns hörsel har utvecklats nästan hela vägen, och barnet är mycket mer medveten om sin omgivning inuti livmodern. Under detta skede av graviditeten, en baby också börjar röra sig. En mamma kan säkert känna sparkar och rörelser på en regelbunden basis, och barnet kan även börja att svara på röster, sång eller musik med en spark eller knuff i livmodern.

Teorier

American Academy of Pediatrics rekommenderar att föräldrar läsa, sjunga, prata och spela musik för sitt barn inne i livmodern. Man tror att kognitiv utveckling börjar inne i livmodern, och höra musik och föräldrarnas röster hjälper till att utveckla ett barns känslomässiga tillstånd.

Dessutom har många forskare tror att höra en mammas och pappas röster regelbundet innan födseln hjälper barn lär sig vilka deras föräldrar är så att dessa röster bättre kan lugna dem efter att de föds. Mayo Clinic har också publicerat flera studier som visar att barn som läser, spelade musik, sjungit eller pratat med regelbundet har visat tecken på att vara lugnare barn, och kan ha en bättre känslomässig kontakt med sina föräldrar eller vårdnadshavare.

Funktioner

Känslomässig utveckling är mycket viktigt för ett barns allmänna hälsa. Om en mamma är under stor stress, eller blir upprörd under graviditeten, kan barnet känna denna känsla. En baby är oupplösligt kopplad till mor, och allt som mamma känner, känner barnet också. Det är viktigt att en mor att slappna av och så fri från stress som möjligt under graviditeten.

Efter födseln, nya förutsättningar och erfarenheter expandera spädbarns känslomässiga utveckling. Då de kan inse när de behöver tröst, är hungriga eller behöver bytas ut. Allt detta är nytt område, och bidra till att identifiera din nyfödda bebis behov kommer att bidra behålla barnet känslomässigt nöjd.

Potentiella

Många forskare tror att en moders känslomässiga tillstånd, samt läsa, prata, sjunga och spela musik, kan bidra till att skapa en lugnare och gladare barn efter födseln. Även om detta har debatterats under åren, många föräldrar och experter anser att dessa åtgärder och villkor gör en skillnad. Forskare vid Mayo Clinic har funnit att en bebis känslomässiga tillstånd börjar utvecklas långt före barnets födelse, och fortsätter att utvecklas väl i sin första åren av livet.

Det har också varit debatt om vad som bör läsas eller vilken musik ska spelas för ett barn medan i livmodern. Vissa förespråkar lugnande musik, och vissa tror att behandlingen endast baby historier är bäst. Men kom ihåg att det inte vad du säger utan hur du säger det. Läsa till ett barn i livmodern är ett bra sätt att komma i kontakt med ditt barn långt innan födseln.

Emotionell utveckling

De typer av känslor som utvecklas i livmodern varierar. Bebisar i livmodern tros kunna känna igen kärlek, glädje, sorg och stress. Prata eller spela musik tros trösta en baby i livmodern, och hjälper barnet att förstå känslan av kärlek. Att höra röster utanför livmodern kommer också att hjälpa barnet bestämma skillnaden mellan lycka och sorg som grundar sig på planen och ljudnivå röster. Dessutom är den känsla eller känsla av stress tydligt i barnet om modern är också under stress. En ökning i moderns blodtryck kommer att utlösa en reaktion i barnets blodtryck också.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:majonnäs behandling för löss

Relaterade artiklar


 • svår prostatacancer symtom
 • tecken och symtom på urinvägsinfektion
 • om hormon obalanser i flickor
 • AA information
 • hur får man Staph på läpparna?
 • tecken och symtom på UVI hos barn
 • hosta hos spädbarn
 • uppkomsten av diabetes hos barn
 • hur man kan enkelt spara pengar på receptbelagda läkemedel
 • hemlagad fästing spray
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com