efter graviditeten bröst tillväxt

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-04
Medan bröst tillväxt är vanligt under graviditeten har många kvinnor förvånad att upptäcka att deras bröst faktiskt gå genom två separata tillväxt perioder. Preliminära bröst tillväxt kan inträffa tidigt under graviditeten, och sedan igen när graviditeten närmar sig sitt slut, med tiden både tillväxt perioder har avslutats, kan en betydande ökning av bröst uppnås. Bröst tillväxt under graviditeten åtföljs ofta av ömhet och känslighet, med både storlek ökar och bröst känslighet som återstår fram till efter att barnet har fötts och avvanda.

Ursprunglig tillväxt

Svullnad i brösten och ömma bröst är ofta en av de första tecknen på graviditet. Många kvinnor kommer att märka att deras bröst är ömma innan de någonsin börja lider av graviditetsillamående eller upplever en missad tid. Även om mjölkproduktionen inte har påbörjats under första tillväxt är graviditetshormoner förbereder brösten för produktion av mjölk genom att orsaka blodkärlen att utvidga och mjölkgångarna att växa.

tredje trimestern Growth

En andra tillväxtspurt kommer att hända i mitten av den tredje trimestern av graviditeten. Skillnad från det ursprungliga tillväxtfas, kommer tillväxten som sker under denna tid hända på grund av mjölkproduktionen och lagring. Mor-till-vara kan också märka hennes bröst börjar läcka under denna tid, detta läckage är ofta råmjölk, en tjock och klibbig vätska fylld med antikroppar och naturliga antibiotika i syfte att skydda nyfödda från sjukdom och smitta under sina första dagar i livet .

postnatal tillväxt och mjölkproduktion

Efter förlossningen kommer en ny mammas bröst fortfarande större än normalt eftersom de fortfarande producerar och lagrar mjölk att mata barnet med. Detta kommer att fortsätta under hela amningsperioden, om barnet ammas i sex veckor eller under det första året. Brösten kommer att förbli svullna och ömma, men känsligheten kan minskas kort efter matning eftersom de tillfälligt har mindre mjölk i dem.

Avvänjning

När barnet har avvanda från sin modersmjölk, brösten kommer sakta börjar återgå till det normala. Abrupt avvänjning bör undvikas om möjligt, eftersom det inte bara kan vara psykiskt traumatiskt för både mamman och barnet, men det kan också leda till infektioner hos modern från att ha ett överskott av mjölk. Avvänjning bör vara en gradvis process, så att barnet kan vänja sig vid andra källor av mat och låta moderns minskade mjölkproduktionen med den minskade efterfrågan.

Förminska

När en baby har framgångsrikt avvanda, moderns bröst kommer sakta sluta tillverka mjölk, och eventuella återstående mjölk kommer att absorberas tillbaka i hennes kropp. Eftersom överflödig mjölk tas bort från brösten, kommer deras storlek att börja minska. Vissa kvinnor kommer att förbli större än de var innan de blev gravida, medan andra kommer att återvända till sina före graviditeten storlek eller kan faktiskt vara lägre än de var tidigare. Vikande och bristningar kan förekomma när brösten är klar minskar i storlek.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hyperpigmentering orsaker

Relaterade artiklar


 • kvinnliga klimakteriet symtom
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • information om ammande kvinnor under graviditeten
 • urinvägsinfektioner hos barn
 • struktur av blodkärl
 • fysiska utvecklingen i barndomen
 • medicin för att hjälpa dig bli gravid
 • hur man kan minska kolesterol
 • om att vara perimenopausal
 • hem rättsmedel för snabb viktminskning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com