hälsosam mat fakta för barn

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-18
I dagens samhälle, med barnfetma skyhöga till astronomiska siffror, föräldrar måste vara välinformerade och medvetna om vad deras barns kost som fungerar och inte omfattar. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, National Health and Nutrition Examination Surveys mellan åren 2003 och 2006 visar att förekomsten av fetma har ökat: för barn i åldern 2 till 5, ökade prevalensen från 5 procent till 12,4 procent, för åldersgruppen 6 till 11, prevalensen ökat från 6,5 procent till 17 procent, och för dem i åldrarna 12 till 19, ökade prevalensen från 5 procent till 17. 6 procent. Feta barn löper risk PF utveckla allvarliga tillstånd som hjärt-och kärlsjukdomar och diabetes. Så vad kan du göra som föräldrar och vårdnadshavare att se till att dina barn äter en hälsosam och välbalanserad kost

Frukt och grönsaker

Frukt är en självklar del av alla hälsosam kost. Inte bara de läckra, de erbjuder betydande näringsvärde. Hundra procent fruktjuice anses vara en servering av frukt, som är torkad eller konserverad frukt. Frukter kan integreras i nästan varje måltid, och de göra för stora mellanmål på resan eller hemma. Det är en sådan sak som att ha för mycket, dock. Eftersom frukt innehåller socker-och en del har mer än andra-det är en bra idé att hålla koll på hur många frukter och juicer, till exempel ditt barn förbrukar på en dag

Grönsaker är lika. viktigt. Som frukt, många sorter av grönsaker innehåller viktiga näringsämnen som vitaminer C, D och B. mörkgröna bladgrönsaker som spenat, grönkål, och bok choy är särskilt bra för dig de innehåller viktig cancer kämpar antioxidanter. De flesta barn, inklusive tonåringar, kan vara skadliga att äta grönsaker, eftersom de inte innehåller socker som frukt göra, och därför inte har den söta smaken, men du kan göra äta grönsaker underhållande. Exempelvis tjänar morotsstavar och körsbärstomater med ranch dip eller selleri fylld med jordnötssmör eller keso.

Enligt US Department of Agriculture, tonåringar behöver minst 1 1 /2 koppar till två koppar frukt portioner om dagen och lika mycket grönsaker. (Mängden portioner vanligtvis beror på mängden av fysisk aktivitet. )

Korn

Spannmål, som fett, är indelade i två kategorier, hela och förfinas. Hela är att föredra, eftersom kornen "naturliga näringsämnen bevaras. Raffinerad spannmål behandlas och näringsämnen, förutom fiber läggs tillbaka. Raffinerad korn är vanligtvis vita bröd och pasta. Fullkorn såsom havregryn, kli och brun eller vildris inte bearbetas eller slipat.

USA kostråd tyder på att mer än hälften av ett barns (eller den vuxnes) portioner av spannmål vara av fullkornsris sort. Rekommendationer uppmaning till 5-7 portioner av korn per dag.

Spannmål ge barn och vuxna med nödvändig fiber som behövs för att bearbeta och bryta ner mat som hindrar förstoppning. Foderstater med högt innehåll av kostfiber också om att stödet i förebyggande av hjärtsjukdomar och diabetes, samt hjälp med viktkontroll och kolesterolvärden.

Barn kanske inte gillar smaken av vetegroddar, Bulgar eller hela korn pasta. Om din tonåring är inte nöjd med helt vete pasta, till exempel, toppa det med en läcker tomat eller ostsås. Ibland är det främmande utseende eller konsistens som gör dem tveksamma att prova något nytt eller annorlunda. Var kreativ och du får de viktiga kärnor la in din tonåring kost.

Mejeri

Mjölk, en viktig källa till kalcium, är en viktig del av många barns kostvanor hela ungdomen och i vuxen ålder. Som barn växer, kalcium ännu viktigare, eftersom det starkt bidrar till utvecklingen av ben och muskler. Mjölkprodukter ger också oss med viktiga vitaminer som D, och minterals likeapotassium. Enligt den amerikanska Jordbruksverkets Matpyramiden att barn behöver tre koppar mjölkprodukter per dag. Dessa portioner, om de inte är mjölk, bör mjölkbaserade. Smör och färskost räknas inte som mejeriprodukter portioner.

Om ditt barn eller tonåring har en intolerans för mjölk, eller din familj inte konsumera mejeriprodukter, det finns alternativ. Soja och ris mjölk är berikad med kalcium. Soy smör, glass och ost är mjölk alternativ du och din familj kan njuta av.

Fetter och oljor

Fetter och oljor bör användas sparsamt. Det är standarden för alla åldrar. Fetter och oljor är dock viktigt att en växande barns kost eftersom de ger viktiga mineraler. Enligt American Heart Association, "Dietary fetter är viktiga för att ge kroppen energi och för att stödja celltillväxt. De har också hjälpa till att skydda dina organ och hjälper till att hålla kroppen varm. Fetter hjälper kroppen absorbera vissa näringsämnen och producerar viktiga hormoner. "

Det finns goda fetter och dåliga fetter, så läs etiketterna noggrannt. Bra fetter är mono och poly mättade och dåliga fetter är trans och mättade fetter. Fetter är gömda i många livsmedel samt i matlagning förberedelser, så att du kan få vad du behöver och vara omedveten om den. Barn bör begränsa sin fetter och oljor för att 3 till 5 teskedar per dag.

Hand i hand

En hälsosam kost går hand i hand med motion och fysisk aktivitet. Friska, växande barn behöver en god dos av motion varje dag, ett trevligt komplement till en näringsrik kost. Lär dina barn om fördelarna med en hälsosam livsstil: välbalanserad mat och lämplig motion. Det är lärdomar som är livslångt och viktigt för den totala välbefinnande dina barn under hela deras tillväxt och utveckling.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är sen abort?

Relaterade artiklar


 • friska familjer program
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • beteendeförändringar med Medelhavsdieten
 • urinvägsinfektioner hos barn
 • perimenopausal problem
 • fungerar ricinolja för att framkalla förlossningen?
 • vad är orsakerna till smärtor i brösten hos kvinnor?
 • hur man tar hand om öronen
 • hur man: säker rengöring för svininfluensan
 • Vad innebär det att upptäcka?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com