hemlagad graviditetstest

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-10
År 2008 högtidlighöll vi 30-årsdagen av graviditetstest, som miljontals kvinnor litar på att avgöra om de är gravida. Även om dessa tester är tillförlitliga, billigt och bekvämt, kanske du undrar om det finns några hemma metoder som kan fastställa graviditet. Nedan följer en kort sammanfattning av historien om graviditetstest, viss information om hemmagjord tester, och uppgifter om en gammal metod som vetenskapligt har visat sig effektiv i dag

Historia

Människor i forna tider hade inte lyxen att köpa ett test med apotek som skulle kunna bekräfta graviditeten i några minuter. De hade antingen vänta tills de kände att barnet "snabbare" eller flytta för att kontrollera graviditeten eller tillgripa hem tester som överlämnats av deras kulturella traditioner. De tidigaste graviditetstest på skiva spelades in på en egyptisk papyrus från 1350 B. C. och engagerade urinera på vete eller korn frön.

Korn och vete

fornegyptisk kvinnor som misstänkt graviditet råddes att urinera på vete eller korn frön och övervaka fröet tillväxt under en tid. Enligt lore, om det var en flicka, skulle vetet växa, och en pojke skulle leda till att korn att växa. Vetenskapliga tester av denna teori år 1963 visade att det visat sig framgångsrika 70 procent av tiden, troligen på grund av östrogen hos gravida kvinnor urin. Tyvärr för dem som hoppas kunna ta reda på om de bär en pojke eller flicka, växte vete och korn lika bra, vilket gör detta invalidiserad som kön förutsägelse test.

maskrosblad

En modern hemmagjord graviditetstest, som för närvarande gör rundor på anslagstavlor Internet anslagstavlor och chattrum innebär kvinnor urinera på maskrosblad. Om röda blåsor visas på bladen efter en timme, är du gravid. Blad som förblir desamma ange att du inte är gravid. Medan vissa anser att detta är en "fail-safe" test, punkterna inga bevis för att det är effektivitet.

Missuppfattningar

Medan "kanin dog" blev ett vanligt sätt att tillkännage en graviditet efter att ha populariserades av Lucille Ball på en avsnitt av "I Love Lucy", injicera en kanin med en gravid kvinnas urin kommer inte att döda kaninen. Forskare gjorde injicera kvinnliga kaniner och andra djur med gravida kvinnors urin under hela 20-talet i ett försök att urskilja graviditet. De teorin att en kemikalie i ett gravida kvinnors urin, som kallas humant koriongonadotropin (hCG), skulle stimulera kanin äggstockar och låta henne gå till värme. Tyvärr för kanin, det snabbaste sättet att se om hennes äggstockar hade påverkats av urin var att döda och dissekerar henne. Även den här metoden fungerade, och ledde till utvecklingen av modern graviditetstest, som också förlita sig på detektion av hCG i kvinnans urin, är det alldeles för rörigt och omänskligt att åberopas som en giltig hemmagjord graviditetstest.

Varning

Även om dessa tester kan vara ett roligt sätt att utforska vetenskap och eventuellt bekräfta graviditeten, är det viktigt att en gravid kvinna exakt kontrollera sin graviditet så att hon kan söka mödravård så snart som möjligt. Det snabbaste och mest pålitliga sättet att göra det är att köpa ett graviditetstest eller graviditet bekräftas via ett blodprov eller urinprov på läkarens kontor.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:kan ett varmt bad orsaka mig att gå in arbetskraft?

Relaterade artiklar


 • naturliga sätt att öka HGH produktion i kroppen
 • kan ett varmt bad orsaka mig att gå in arbetskraft?
 • sexuella biverkningar av Flomax
 • typer av mini piller
 • vad är orsakerna till smärtor i brösten hos kvinnor?
 • gastrointestinala problem hos nyfödda
 • spädbarn hjärtproblem symtom
 • hösnuva hos barn
 • fakta om ADHD hos barn
 • Vilka är de behandlingar av cystor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com