hur man kan minska rökning bland ungdomar

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-11
Hos vuxna som röker cigaretter, nästan alla av dem började först använda tobak innan studentexamen. Trots att förstå de negativa effekterna av tobak, ungefär en av fyra tonåringar väljer att röka. Det finns massiva kampanjer på delstatsnivå och federal nivå för att minska tonåring röka och la skatter och prishöjningar hjälper. Men som förälder har du ett starkt inflytande. Om du kan hjälpa din tonåring motstå frestelsen att röka före 18 års ålder, oddsen är hon aldrig mer ska plocka upp den vanan.
1.
Prata med din tonåring om rökning. När du förstår var din tonåring kan vara ute efter att passa in, kan du förstå de dörrar som kan öppna för användningen av tobak. Uppmuntra gott uppförande med positiva beröm.
2.
Ta ställning. Se till att din tonåring vet att du inte gillar rökning. Även om du tror att din tonåring inte lyssnar till dig, ditt budskap sjunker in mer än du tror.
3.
Om du är en rökare, lägg ner din cigarett. Om du inte röker, hålla det så. Tonåringar som har föräldrar som röker är mer benägna att plocka upp vanan själva.
4.
Påminn din tonåring om oattraktiva egenskaper rökning. Dålig andedräkt, gul tänder, stinkande kläder och kronisk hosta bara kan vara tillräckligt för att förvandla din tonåringar iväg till idén om rökning.
5.
Lägg upp kostnaden för rökning vana, och dela den informationen med din tonåring. Förstå de ekonomiska konsekvenserna är en annan avskräckande för tonåringar röka.
6.
Rollspel med din tonåring att ge praktik på att säga nej. Om du går igenom den här situationen tillsammans, kommer din tonåring vara bättre rustade att säga nej när kontaktats av en peer som röker.
7.
Itu med de allvarliga karaktären av en rökning vana. Tonåringar kan bli beroende av nikotin, vilket gör det till en vana som är mycket svårt att sluta. Rökning kan också orsaka allvarliga hälsoproblem som hjärtsjukdomar, lungcancer och stroke. Använd exempel ur verkliga livet för att visa dessa potentiella konsekvenserna för din tonåring genom att prata med vänner, grannar och nära och kära som har en av dessa problem nu, eftersom de rökte cigaretter.
8.
Support gemenskap möjligheter att motsätta tonåring rökning. Att öppet stödja offentlig-rökförbud och delta i skolan sponsrade ansträngningar att minska tonåring rökning kommer vara ett gott föredöme för din tonåring.


Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:är influensaliknande skott säkra för barn?

Relaterade artiklar


 • Vilka typer av ben finns i kroppen?
 • hemliga förkylning
 • hur man avgör hjärtfrekvens
 • Vad kan jag göra för att stoppa mina bröst från hängande?
 • hur man kan minska rökning bland ungdomar
 • hur du kan hjälpa ditt barn bära sina glasögon i skolan
 • hur du tar bort slem från en sjuk bebis när man inte har en nässugen händig
 • graviditet rökning risker
 • te och viktminskning
 • natrual sätt att förmå labor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com