kirurgi-menopaus

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-08-24
Alla kvinnor har så småningom gå igenom klimakteriet. Även känd som "förändring av livet," klimakteriet slutar förmågan att föröka sig och vanligtvis sker naturligtvis kvinnor under medelåldern år när hormonerna skift. Ibland klimakteriet också utlöses av operation, den här typen av klimakteriet har vissa skillnader jämfört med naturlig menopaus

Identification

Kirurgi-menopaus uppstår som ett resultat av kirurgiskt avlägsnande av de kvinnliga könsorganen (hysterektomi). Det beror på borttagandet av de reproduktiva organen effekterna halter av hormoner i kvinnans kropp. Den största skillnaden mellan naturlig menopaus och kirurgi-menopaus är den gradvisa kontra plötsliga hormonnivåer, särskilt testosteron och östradiol.

Förekomst

hysterektomier som resulterar i kirurgi framkallade klimakteriet ofta utförs som en följd av trauma till livmodern eller en medicinsk sjukdom som cancer. Eftersom dessa frågor kan uppkomma när praktiskt taget alla stadium av vuxen ålder kan kvinnor upplever kirurgi-menopaus, även om de är mycket unga. Detta kan jämföras med naturlig menopaus, som vanligen inte förekommer i tidig vuxen ålder

Överväganden

Vissa läkare väljer att inte ta bort äggstockarna när de utför en hysterektomi. -De tar bara bort livmodern. En kvinna får inte uppleva kirurgi-menopaus om äggstockarna är kvar intakta på grund äggstockarna fortsätta att påverka hormonproduktionen. Beslutet att ta bort äggstockarna är baserat på fysiska tillstånd är ansluten till hysterektomi.

Symtom

Symptomen på operation framkallade klimakteriet är nästan identiska med naturlig menopaus. Det märks Undantaget är värmevallningar, som tenderar att inträffa oftare. Detta problem kan ha hjälp av östrogen. Dessutom, om äggstockarna är kvar intakt och kirurgi-menopaus inte sker, är det vanligt att uppleva naturlig menopaus upp till ett år tidigare.

Faror

Kirurgi-inducerad menopaus flera faror. Först, så sänker det nivåerna av det "goda" kolesterol i kroppen, vilket gör en kvinna mer mottagliga för problem som stroke och hjärtsjukdomar grund av blockering av artärerna. För det andra, de som upplever kirurgi-menopaus tycks ha en högre bentäthet förlust. Professionals spekulerar att denna högre skattesats kan bero på att de som går igenom menopaus har en chans att förlora benmassa mer gradvis över tiden. Slutligen kan de som har kirurgi-menopaus vara mer benägna att symtomen på depression, eftersom, till skillnad från med naturlig menopaus, är de stack in i klimakteriet utan en chans att anpassa sig. Förändringen i hormoner kan påverka förmågan att upprätthålla ett tillstånd av lycka.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:förbrända kalorier tittar på TV

Relaterade artiklar


 • vad är lexipro?
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • tips på barn terapeuter
 • hypothyroid symptom hos barn
 • hur man kan bli av prostatit
 • snabba sätt att förmå labor
 • hur du underhåller din CPAP (c-pap) utrustning
 • gastrointestinala problem hos nyfödda
 • urinvägsinfektion hem behandlingar med tranbär
 • klimakteriet och humörsvängningar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com