klimakteriet och uppblåsthet

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-08-22
Uppblåsthet kan orsakas av höga nivåer av hormonet östrogen, som kan uppstå under peri-klimakteriet, som är den fas som leder upp till klimakteriet. När höga östrogen nivåer förekommer, kallas detta östrogendominans eller överbelastning. Symptomen på detta är många, bland annat ont i brösten, premenstruella syndrom, irritabilitet och, tyvärr, uppblåsthet. Progesteron, å andra kvinnligt könshormon, kan också orsaka vätskeretention, vilket kan göra dig svälla. Oförutsägbar hormon svängningar under peri-klimakteriet kan vara den skyldige bakom din uppblåsthet, som i allmänhet löser sig när du startar din menstruation. Men när du är helt i klimakteriet och kan inte längre förlita sig på uppkomsten av din tid för att lindra uppblåsthet, finns det andra metoder du kan vidta för att försöka förhindra det här problemet

Orsaker

uppblåsthet kan också orsakas av ångest, stress och dålig kost, enligt Menopauseinsight. com. Om en kvinna genomgår ersättning hormonbehandling (HRT) även detta kan orsaka uppsvälldhet, som är obekväma och smärtsamma.

Kost och hormoner

uppblåsthet är ett vanligt klagomål bland kvinnor i klimakteriet. Vissa läkare anser att det är på grund av minskande hormonproduktion medan andra anser att uppblåsthet är resultatet av en förändring i kost. Många kvinnor i klimakteriet börjar äta mer frukt och grönsaker i ett försök att få bättre kost, vilket är bra, men det kan förvärra uppblåsthet och gas. Menopausala kvinnor uppmuntras av den nordamerikanska Menopause Society att äta mycket grönsaker, sojaprotein, hela korn och mejeriprodukter eftersom de är nyttiga, men de är också gasproducerande.

Bile

Klimakteriet-symptoms. com konstaterar att galla produktionen minskar när östrogennivån sjunker. Bile hjälpmedel vår matsmältning och tjänar till att smörja tarmarna. När vi inte har tillräckligt galla, kan vår avföring blir torrt och hårt och får inte passera genom vårt system så snabbt som de normalt gör. Man kan hamna förstoppad som följd och uppsvälld.

Östrogen Källor

Kroppen kommer att söka efter nya källor till östrogen när östrogennivån sjunker under peri-klimakteriet. Östrogen finns i fettceller så att kroppen omvandlar kalorier till fett i ett försök att göra mer östrogen. När detta händer, kan resultatet bli östrogen över-korrigering. Uppblåsthet kommer att inträffa och insulinresistens kan också leda till, enligt Bodylogic. com.

Androgener

kvinnor klagar över viktökning under klimakteriet. Detta orsakas av androgener som manliga hormoner. När en klimakteriet i vikt, kommer det förmodligen i hennes mage. Detta gör känslan av uppblåsthet ännu värre.

Laktosintoleranta

När vi blir äldre, kommer vi sannolikt att bli laktosintolerant. Uppkördhet, kramper, kan gas, diarré och illamående förekomma kort efter intag av mjölkprodukter.

Överväganden och strategier

Var och en har gas, även om vissa har det värre än andra. Våra kroppar absorberar inte och smälta vissa stärkelse, fibrer och socker, som är kolhydrater. Dessa problematiska kolhydrater, som också kallas polysackarider, inkluderar Stachyose och raffinos. Osmälta socker leder till gas, uppblåsthet och gasbildning, enligt Menopauserx. com. Å andra sidan, orsakar proteiner och fetter inte mycket gas. Men om du ständigt är uppblåsthet, diskutera detta med din läkare. Detta kan vara ett tecken på kolit, magsår, sura uppstötningar, Crohns sjukdom eller cancer.

Många kvinnor har framgångsrikt behandlat deras uppsvälldhet problem med hjälp av örter. Enligt Herbalshopper. com, naturliga örter som är speciellt effektiva när det gäller att eliminera omfatta svälla oregano, kardemumma, fänkål och pepparmynta. Pepparmynta, i synnerhet, slappnar tarmarna och du kommer att kunna passera gas, vilket gör att du mår bättre. Fänkål hjälper också släppa fångade gas och förbättrar matsmältningen. Pankreasenzymer, som du kan få i ett tillägg, ge befrielse från uppblåsthet och magbesvär och även hjälpa till med matsmältningen. Prata med en kvalificerad herbalist, liksom med din läkare, och hitta en lösning som fungerar bra för dig.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Hur får spermier i livmodern?

Relaterade artiklar


 • hur du väljer en alternativ sjukhem
 • vad som orsakar maskar hos människa?
 • yoga lärdomar för barn
 • klimakteriet och humörsvängningar
 • spädbarn hjärtproblem symtom
 • hur du kan hjälpa ditt barn bära sina glasögon i skolan
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
 • Vad kan jag göra med mitt liv?
 • sätt att få din arbetskraft
 • vilka ingredienser som används vid allergi skjuten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com