måltid planering för lågt blodsocker

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-18
Enligt Mayo Clinic, inträffar hypoglykemi när blodsockernivåerna i kroppen når extrema nivåer. Detta tillstånd uppstår ofta hos personer som är diabetiker, men kan det bero på enskilda personer utan att detta villkor också-men det är sällsynt. Kost spelar en stor roll i kontrollen av blodsocker

Ät regelbundna måltider

Enligt National Diabetes Information Clearinghouse (NDIC), de med lågt blodsocker bör äta ofta (ca var tredje timme) och bör undvika hoppa över måltider. University of Illinois rekommenderar att äta måltider vid samma tid på dagen. Detta kommer att hålla ditt blodsocker upp och hjälpa till att förhindra episoder av lågt blodsocker.

Hoppa alkoholhaltiga drycker

dricka alkoholhaltiga drycker kan ha en effekt på blodsockernivån. Håll dina blodsockernivåer så nära det normala som möjligt genom att undvika alkoholhaltiga drycker, vilket kan orsaka plötsliga spikar i blodsocker. Även om det är bäst att undvika dessa drycker, om du väljer att konsumera en, se till att äta en måltid eller mellanmål med det för att förbättra blodsockerkontrollen.

Pack ett extra mellanmål

Har ett extra mellanmål till hands för nödsituationer. Dessutom, om du planerar att träna eller delta i ansträngande aktiviteter, hålla ett mellanmål nära.

För mellanmål rekommenderar University of Illinois har sockerfri yoghurt, en bit frukt, mager ost eller jordnötssmör på kex. Du kan också äta en liten smörgås fylld med proteinkällor från magert kött.

Låg blodsocker-Friendly Foods

Om ditt blodsocker är lågt, äta livsmedel som är rika på fibrer, såsom fullkorn, grönsaker eller frukt. Eftersom dessa livsmedel absorberas långsamt, de håller blodsockernivåerna mer stabil. Undvik enkla kolhydrater, som inkluderar läsk, socker och vitt bröd. Baljväxter, pasta och fullkornsflingor säd är också utmärkt för lågt blodsocker.

När man ska ringa en läkare

Enligt Mayo Clinic, om du har symtom på lågt blodsocker, inklusive förvirring, dimsyn, hjärtklappning , ångest eller svettningar, ring din läkare omedelbart. I vissa fall kostförändringar är inte tillräckligt och medicinering behövs.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hälsosam mat fakta för barn

Relaterade artiklar


 • Kan man bli gravid och vara på preventivmedel?
 • menstruationscykeln information
 • efter graviditeten bröst tillväxt
 • struktur av blodkärl
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • hur man kan stoppa hicka med torrt socker
 • stadier av utveckling av ett mänskligt foster
 • hur man kan minska kolesterol
 • osteoporos hip övningar
 • hur man ger en kille en sexuell massage
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com