osteoporos hip övningar

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-08-07
För dem som lider av höftproblem som en följd av benskörhet, får övningar bygger inte din bentäthet, men de skall hjälpa till att stärka de områden som orsakar dig mest smärta. Stärka din bakre, nedre delen av ryggen och höften kan hjälpa

Prone höftextension

Osteoporos sjuka bör vara medvetna om det liggande höftextension eftersom denna övning bidrar till att stärka deras höfter, bakre och nedre delen av ryggen. Liggande höftextension är en av de viktigaste övningarna för att stärka dina höfter och bakre. Att prova liggande höftextension, ligga platt på magen i ett nedvänt läge med händerna på din panna. När du har tagit på sig framstupa läge, sakta lyfter höger ben så långt du kan (går bakåt mot din bakre). Lägre långsamt och placera dina ben rygg på golvet. Upprepa med vänster ben. När du har avslutat en uppsättning upprepar du har gjort 10 uppsättningar.

Höftböj

En bra övning för dem som lider av höftproblem som en följd av osteoporos är höftböj. Det bästa sättet att börja detta arbete är att stå rakt med båda fötterna ihop, hålla fast vid en stol (för balansering). Se till att hålla ryggen rak, och sakta höja vänster knä så högt upp som du kan (mot bröstet om möjligt) och sedan sänka dina ben tillbaka till den position du hade när du började. Nu går vidare till höger ben, och lyfta upp den så långt du kan. Sedan sakta sänka ner den igen. Upprepa med vänster ben igen, tills du har fem uppsättningar av denna övning.

Bra Förklädda

För att få maximalt värde från alla dina hårt arbete och ansträngningar, upprätthålla riktiga poserande är viktigt. Om övningen kräver en rak rygg, är det viktigt att du håller ryggen rak för att förhindra skador. Övningarna utförs felaktigt är ineffektiva och kan vara skadligt för din hälsa. Om det behövs, anställa en personlig tränare för att se till att du tränar.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:klimakteriet och humörsvängningar

Relaterade artiklar


 • naturliga sätt att öka HGH produktion i kroppen
 • biverkningar av Adipex-p
 • hem rättsmedel för snabb viktminskning
 • hur man minska rynkor på händerna
 • Vad är stavar & kottar?
 • njursten tips
 • hyperpigmentering orsaker
 • omsorg för äldre i hemmet kontra sjukhem
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • symptom på att vara gravid i femte månaden
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com