sluta röka verktyg

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-05
Fler och fler stater förbud mot rökning på offentliga platser, vilket innebär att fler människor letar efter sätt att sluta röka. Verktyg som hjälper dig att sluta röka kan arbeta om du går på det långsamt och med ett öppet sinne. När statliga och federala regeringar fortsätta att höja tobaksskatten, måste du hitta ett alternativ till rökning för att spara pengar. Du kan spendera lite att sluta, men belöningen är ovärderliga

nikotintuggummi

Tugga nikotintuggummi kan bidra till att minska suget efter nikotin. Använd tandköttet endast vid behov, och inte mer än 24 stycken på en dag. Istället för att tända en cigarett, tugga dig på tuggummi. Det rekommenderas att du använder tuggummi i ca 12-veckor. Den levereras i 2 mg eller 4 mg styrkor. Du bör inte röka och använda tuggummi samtidigt, eller kan kroppen få för mycket nikotin, vilket kan orsaka yrsel och illamående.

Nikotinplåster

nikotinplåster placeras någonstans på kroppen mellan halsen och midjan. Varje gång du byter plåster, bör den placeras i en annan plats för att förhindra hudirritation. Plåstret kit har fläckar av olika styrkor, med början den starkaste och gradvis avsmalnande ner till nästan ingen nikotin. Nikotinet absorberas i blodomloppet genom huden. Plåstret används för inte mindre än åtta veckor, men kan användas längre om abstinenssymptom kvarstår.

Inhalatorer

Inhalatorn ger hand-till-mun-åtgärder som är en hård vana att bryta när du är försöka sluta röka. Istället för att tända en cigarett, andas du nikotin ånga och håll den i munnen ett par sekunder och släpp. Den nikotin tas upp i kroppen via munnen foder. Denna metod kan användas för upp till 12 veckor. Du kan använda allt från sex till 16 patroner om dagen.

Sugtabletter

nikotin sugtabletter finns i 2 mg och 4 mg. De sugtabletter som används för ca 12 veckor eller tills lusten att röka med subventioner. Du placerar tabletten i munnen och låt den lösas upp. Du kan använda upp till 20 per dag vid behov. Varje sugtablett kan pågå i 20 till 30 minuter.

Receptbelagda mediciner

Vareniklin är föreskrivna för att kontrollera de receptorer i hjärnan som ber om nikotin. Det bidrar till att minska suget och har ingen nikotin som en aktiv ingrediens. Du börjar med en 0. 5mg piller och flytta till 1mg piller som ordinerats av din läkare. Bupropion är en annan drog som du kan använda, men denna drog startas minst två veckor innan du planerar att sluta röka. Detta läkemedel kan användas så länge som sex månader, men rekommenderas för minst 12 veckor för att kontrollera suget.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:riktlinjer för behandling KOL

Relaterade artiklar


 • hur man rengör och lagrar kontaktlinser
 • yoga lärdomar för barn
 • klimakteriet hälsa
 • hur man kan slå endometrioisis 85 - hur man kan förbättra sexuell aktivitet efter livmoder hysterektomi
 • hur typ 2-diabetes drabbar familjer
 • hur man ska behandla penis jäst infektioner
 • lekutrustning säkerhet
 • hur man läser diagnoser på din laboratorietest beställning
 • effekter av att sluta preventivmedel
 • Kan man bli gravid och vara på preventivmedel?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com