vad är orsakerna till smärtor i brösten hos kvinnor?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-08
Smärta i brösten hos kvinnor kan vara cyklisk, vilket innebär att det orsakas av hormoner och dyker upp i samband med din menstruation eller under perimenopause och klimakteriet. Det är dock några ömma bröst noncyclical och inte relaterade till hormoner. Smärta i brösten är mycket vanligt. Den förekommer i 70 procent av kvinnorna. Mastalgia, bröstsmärtor, kan uppstå i en eller båda brösten och ibland slår i armhålan, eller armarna av kroppen

Hormoner

Bröst kan öka i storlek och blir öm, öm och knottrig på grund av östrogen och progesteron, som båda är kvinnliga könshormoner. Dessa hormoner kick i en högre växel när det är dags för en kvinnas menstruation. Under klimakteriet kan dessa hormoner blir oberäkneligt, en kvinna kan ha för mycket av en och inte tillräckligt av de andra, eller vice versa. Detta kan orsaka cykliska bröstsmärtor, som löser sig själv när en kvinna har mens eller när hon stannar menstruation helt och hållet.

Vätskeretention

Mayo Clinic förklarar att körtelvävnad i brösten blir större på grund av dessa hormoner. Progesteron orsakar vätskeretention, och detta sträcker brösten, som gör ont. Mest vatten hålls kvar i bröst och mage. Womenandinfants. org påpekar att progesteron, som tillverkas av kroppen när ägglossningen inträffar, stimulerar tillväxt och utveckling av mjölk-producerande cellerna i en kvinnas bröst, vilket kan göra brösten öm och känslig samt större.

Fibrocystisk Smärta

Enligt Imaginis. com, om en kvinnas bröst ont och är knottrig och tjocka, kan detta bero på att fibrocystiska förändringar. Detta villkor kan finnas kvar tills en kvinna blir fullt klimakteriet.

Hormonbehandling

Dr Dixie Mills Womentowomen. com konstaterar att kvinnor som genomgår hormonersättningsterapi (HRT) kan uppleva smärta i brösten och ömhet. Detta beror på att den syntetiska hormoner som kvinnan tar.

Noncyclic

Noncyclic bröstsmärtor är inte lika vanligt som cykliska bröstsmärtor. Denna typ av smärta förekommer normalt hos kvinnor som är i åldrarna 40 och 50. Denna smärta orsakas av trauma eller skador på bröst, såsom genomgår en bröstbiopsi. Denna typ av smärta indikerar inte bröstcancer, men skulle det vara lämpligt att berätta för din läkare vad du upplever

costochondritis

costochondritis annan form av noncyclic bröstsmärtor. . Smärtan faktiskt inte förekommer i bröstet, även om det kan kännas som det. Detta är artros smärta som härrör från mitten av bröstet och de områden där bröstbenet och revbenen kontakt. Costochondritis orsakar en brännande känsla i brösten. Det kan uppstå på grund av dålig hållning eller åldrande.

Diuretika

Om din smärta i brösten är så intensiv att det är störande med ditt liv, kan din läkare förskriva diuretika. Dessa är "vatten piller" och kommer att bidra till att undanröja överflödig vätska från kroppen som förvärrar smärtor i brösten.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:friska familjer program

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa en solbränna från klåda
 • hur man avgör hjärtfrekvens
 • Vad händer efter hysterektomi?
 • husgeråd som bli av finnar
 • perimenopausal problem
 • hur man minska risken för RSV
 • hur man lär sig tecken på och upptäcka alkoholism
 • graviditet rökning risker
 • av en menstruationscykel
 • enkla sätt att gå upp i vikt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com