varför är menstruationscykeln undertryckta under graviditeten?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-25
Det första som de flesta kvinnor märker när de är gravida är en missad menstruationscykel. Det är en balans av hormoner från sköldkörteln som styr det naturliga kretsloppet varje månad när det inte finns någon graviditet. Dessa hormoner är naturligtvis ökat under graviditet och inkluderar östrogen, progesteron, mänskliga chorionic gonadotropic (hCG) och prolaktin (eller Humant placentalaktogen-HPL). Den ökade nivåerna av dessa hormoner undertrycker menstruationscykeln att rymma graviditet

före graviditeten

före graviditeten stiger follikelstimulerande hormon (FSH) tills det orsakar östrogen att börja utveckla ägget. Östrogen stiger tills den är klar att släppas, då hypofysen frigör luteiniserande hormoner (LH) för att utlösa frisättning av ägget och nivåer östrogen minskar.

När ägget befruktas hormonerna börjar arbeta för att bibehålla en graviditet, vilket också innebär att undertrycka menstruationscykeln för att upprätthålla den livmoderslemhinnan foder. Den endometriska livmoderslemhinnan blir viktigt under graviditeten eftersom det befruktade ägget Burrows in i den. Fodret ger näring till den växande ägg och så småningom förvandlas till den navelsträng sambandet mellan mor och barn. Den fortsatta förtrycket av menstruationscykeln sker genom en kombination av olika reproduktiva hormoner.

Östrogen

Östrogen är förhållandevis låga vid graviditet inträffar, men öka för att möjliggöra extra blodflödet till livmodern under graviditeten. Den extra blodflödet till livmodern ger näring till det växande fostret.

Progesteron

Progesteron är naturligt produceras av äggstockarna och förtjockar livmoderslemhinnan livmoderslemhinnan När ägget implantat. Progesteron nivåer kontinuerligt övervakas under graviditeten av läkare för att säkerställa att graviditeten inte missfall som förhöjda nivåer av progesteron förhindra menstruationsblödningar. Progesteron förhindrar produktion av prostaglandiner och låter utveckla barn att växa. När en kvinna inte är gravid, gör prostaglandin i livmodern kramper före och under menstruationscykeln. Den ökade progesteron nivåer också orsaka ömhet i brösten som är vanligt i samband med graviditet.

Progesteron nivåer kommer att sjunka i slutet av en graviditet för att utlösa arbetskraft och födelsen av barnet.

Mänskliga chorionic Gonadotropic (HCG)

mänskliga chorionic gonadotropic (HCG) hormon produceras när ett befruktat ägg inplanteras i livmodern. HCG fortsätter att stiga vid graviditet och tros vara ansvarig för att rätt progesteron nivåer för att behålla graviditeten. HCG är hormonet upptäcks av graviditetstester och tros vara ansvarig för tidig graviditet symptom som illamående, kräkningar och trötthet.

Prolaktin

Prolaktin, även känd som mänsklig placenta (HPL), utlöses genom att öka östrogen nivåer. Det inducerar laktation efter förlossningen. Den spelar också en roll i en sund utveckling av fostret.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:barnens handtvätt tips

Relaterade artiklar


 • hyperpigmentering orsaker
 • Vad är grå starr?
 • pediatriska genetiska sjukdomar
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
 • sätt att tillkännage en graviditet morföräldrar
 • hösnuva hos barn
 • hur man kan stoppa hosta nattetid
 • Vad kan jag göra för att stoppa mina bröst från hängande?
 • barndom utveckling färdigheter
 • geriatriska massage förmåner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com