Hur lång tid efter en LH-stegringen gör ägglossning du?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-14
LH, eller luteiniserande hormon, signaler till äggstockarna att det är dags att släppa ett ägg från stigande till cirka fyra gånger sin normala nivåer direkt före ägglossning. Ägglossning prediktorn satser är i allmänhet används av par som hoppas bli gravida att testa för en LH-stegringen i kvinnan, på så sätt identifiera när ägglossningen kommer ske på bättre tid samlag. Även hur lång tid efter en LH ägglossning kan variera från kvinna till kvinna och från cykel till cykel, uppträder i allmänhet ägglossning 12 till 48 timmar efter en upptäckt LH-ökning, enligt en ägglossning Detektering faktablad från American Society for Reproductive Medicine.

Betydelse

För par som försöker bli gravida räkna ut hur lång tid efter en LH kommer att ägglossningen inträffar kan vara den avgörande faktor för om de uppnår graviditet som cykel eller har att vänta och försöka igen. LH är involverade i regleringen av kvinnans menstruationscykel och tidpunkten för ägglossning. För kvinnor med en typisk 28-dagars menscykel ägglossningen inträffar vanligen i mitten av cykeln på dag 14, enligt American Society for Reproductive Medicine.

Tidsplan

Många kvinnor övervaka aldrig deras LH-ökning, men för de med svårighet att bli gravid eller problem med att identifiera när de har ägglossning, upptäcka en LH-stegringen kan vara till hjälp. En LH är normalt bevisas genom att använda hemma ägglossning prediktor kit med ett urinprov. I genomsnitt har kvinnor ägglossning 36 timmar efter en LH-ökning. Denna information hjälper par gång deras samlag för en större chans att bli gravid.

Potentiella

Couples kan också ha en läkare ta ett blodprov för att avgöra om en LH-ökning har skett, men detta är vanligtvis bara nödvändigt för par med misstänkt infertilitet problem. Ägglossning prediktorn kit är allmänt tillgängliga på apotek och har liknande konstruktion som graviditetstester. Att fånga LH-kvinnor bör testa dagligen början på dag 11 av en 28-dagars cykel. Testerna bör tas vid samma tidpunkt varje dag (eftermiddag rekommenderas) för att garantera kvinnors inte missar LH-stegringen.

Fördelar

För de bästa chanserna för befruktning par bör ha samlag på dagen för LH och under åtminstone de närmaste två dagarna, enligt Fertilitet Plus Ägglossningstest Predictor Kit FAQ. Timing samlag på dessa dagar kommer att bidra till att spermier finns i äggledaren när ägget släpps, så befruktning ske.

Överväganden

avgöra hur lång tid efter en LH du har ägglossning och när samlag följaktligen tar inte garantera en graviditet. Även under ideala förhållanden och perfekt timing, kan det fortfarande par flera cykler för att uppnå graviditet. För unga, i övrigt friska par, infertilitet problem inte misstänks upp till 12 månader för att försöka bli gravida, med bra timing, utan en följd graviditet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:naturliga Stretch Mark avlägsnande

Relaterade artiklar


 • Så för att lindra halsont med grapefrukt utsäde utdraget
 • bebisar och sköldkörtelproblem
 • perimenopausal problem
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • hur man hittar en homosexuell läkare
 • struktur av blodkärl
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • hur du gör din resa till apoteket en snabb en
 • graviditet & bröstcancer
 • urinblåsan problem under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com