Hur lång tid tar det blod att cirkulera?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-27

The Heart

Blod rör sig genom artärer och vener i endast en riktning. Öppning och stängning av ventilerna i hjärtats kammare arbete på ett sådant sätt att försäkra sig om att blodet sker i hela kroppen i en cirkel som kallas omlopp. Hjärtat pumpar blodet genom fartyg som transporterar syre och näring till alla delar av kroppen. Större blodkärl som kallas artärer, transporterar syre rikt blod från hjärtat. Blodet rinner sedan från den mindre artärerna i kroppen till ännu mindre blodkärl som kallas kapillärer, där syrgas somnade och koldioxid fångas upp. För återfärd, flyter blodet i kapillärerna i små vener, som mynnar i större vener som leder tillbaka till hjärtat. Blod reser därifrån till lungorna, där det frigörs koldioxid, en cellulär avfallsprodukt.

Puls

Blood tar mindre tid att cirkulera när du är aktiv eller tränar, så pulsen minskar när man vilar . Den friska vuxna hjärta slår ungefär 65 till 75 slag per minut. Med varje slå, hjärtat pumpar i genomsnitt på 60 till 70 milliliter blod, eller cirka fem liter per minut. American Heart Association påpekar att baserat på en genomsnittlig på 100. 000 slår varje dag, hjärtat pumpar ut 2000 liter blod. Enligt information som offentliggjorts av Franklin Institute, uppskattas det att om du skulle rada upp alla blodkärl i kroppen från början till slut, de skulle gå runt jorden fyra gånger. Det betyder att när du lägger upp dem kroppen av en vuxen innehåller 100. 000 miles av artärer, vener och kapillärer. Blodkärlen i ett barns kropp skulle vara mer än 60. 000 miles lång.

Cirkulation

Eftersom kroppen kräver en stadig tillförsel av blod för att hålla organ fungerar korrekt, är det viktigt för hjärtat att fortsätta pumpa blod till var och en av kroppens celler. Den tid det tar blodet att cirkulera i kroppen beror på en persons storlek, allmänna fysiska kondition och hälsa, ålder och hjärtfrekvens. Den högra sidan av hjärtat driver blodet tillbaka genom venerna till den stora lungpulsådern som för blod till lungorna där det avger koldioxid och tar emot mer syre. Blodet pumpas in i lungornas blodkärl, vilket återlämna det till den vänstra sidan av hjärtat där det börjar cirkulationen processen igen. Det tar hjärtat mindre än en minut att pumpa blod till alla celler i kroppen. I själva verket kan sex liter blod cirkulera fullt i hela kroppen minst tre gånger inom denna minut. Som uppgår tusentals turer varje dag.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:define HLR

Relaterade artiklar


 • hem rättsmedel för snabb viktminskning
 • smittsamma sjukdomar hos barn
 • roll cellsignalering
 • hur man läser diagnoser på din laboratorietest beställning
 • vad är en blodkemin test?
 • örter och naturläkemedel för klimakteriet
 • hur man kan stoppa hicka med torrt socker
 • handtvätt aktiviteter för förskolebarn
 • biverkningar av Adipex-p
 • vilka ingredienser som används vid allergi skjuten?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com