Vilka livsmedel är höga i fiber för småbarn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-28
Fem hjälper till att reglera tarmrörelser och blodsocker och hålla oss mätta mellan måltiderna. Håll dina barn friska genom att ge dem massor av hela, naturliga livsmedel som innehåller riklig mängd fiber

Hur mycket fibrer?

Småbarn ska få fiber från naturliga livsmedel dagligen. Hur mycket ditt barn behöver beror på barnets ålder.

Den allmänna regeln fiber för barn upp till 9 år är 5 gram plus deras ålder i gram. En fyra-åring bör äta 9 gram fibrer per dag.

När barnen fyller 9, behöver deras fiber ökar.

mat val

De flesta färska grönsaker och frukter innehåller rikliga mängder av fiber. Kom ihåg att lämna huden på-det är där det mesta av fiber. Jordgubbar, äpplen, blåbär, bananer, grapefrukt, apelsiner, päron, hallon, avokado, broccoli, morötter, gröna bönor, ärtor, majs och squash är alla utmärkta källor för fibrer och andra viktiga näringsämnen som ditt barn behöver för att växa.

Andra utmärkta val omfatta hela korn i form av bröd, spannmål och pasta. Brunt ris-inte vit-är också ett bra, barnvänliga val. Bönor, frön och nötter gör för bra fiberrika snacks.

Göra dem äta den

Fiber är relativt lätt att arbeta i ditt barns kost. Även äpplen är en bra källa till fiber, lägga näringsrik jordnötssmör som ett dopp är både roligt och hälsosamt. Jordnötssmör innehåller ca 3 gram fibrer per portion, och utöver de 5 gram fibrer som finns i ett medium äpple, förpackningar denna enkla mellanmål en kraftfull fiber punch för dina barn.

Nötter och frön i allmänhet är ett bra sätt att lägga fiber till måltider och mellanmål. Solros-och pumpafrön är älskade av barn i alla åldrar och är tillräckligt små för att avstå från kvävning. Prova kärnor strö solrosfrön på yoghurt eller keso för ett välsmakande mellanmål med en extra 3-4 gram fibrer.

En annan god idé är att göra roll-ups att barnen kan hjälpa till med. Prova hel-vete tortillas med jordnötssmör, russin, skivor frukt, bär eller bananer-vilka alla är mycket fibrer. En annan bra idé för måltiden är att ha barn fylla upp hela-vetetortillas med magert protein, svarta bönor och färska grönsaker som paprika, selleri, lök och gurka. Denna måltid är roligt att göra, kul att äta, och ännu viktigare-fylld med fiber.

Popcorn är också hög i fiber -. och roligt för barnen att äta, med handledning, naturligtvis

Fördelar

Fiber har många fördelar för hälsan, och de flesta barn och vuxna aren inte får tillräckligt.

Från sänkte incidensen av koloncancer till förebyggande av diabetes, är fiber en hälso kraftpaket. Uppfostra barn att välja fibrer livsmedel leder dem till en väg av hälsa som varar livet ut.

Medan fiber är känd för att reglera matsmältningen, bidrar den också hålla barnen fullständigt efter måltid och mellanmål gånger. Eftersom fiber saktar matsmältningen, det håller barnen från att äta för mycket skräpmat, vilket kan leda till fetma hos både barn och vuxen ålder.

Det kan även hjälpa till med viktminskning och förvaltning, samt hålla kolesterolnivåer låg. Även om dessa problem inte kan förekomma i småbarn, kan fiber ge barnen ett försprång när det gäller ledande frisk, full, aktivt liv.

Varning

Fiber kan vara obehagligt om ätas i överskott. Men de flesta barn äter inte ens i närheten av deras dagliga rekommenderade mängden fiber, så det går överstyr är vanligtvis inte ett problem.

Om ditt barn har förbrukats för mycket fibrer, symptom som diarré och orolig mage kan förekomma. Detta kommer att bli lättad när fibern arbetar sig genom barnets matsmältningssystem.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:med en period då gravid

Relaterade artiklar


 • fungerar ricinolja för att framkalla förlossningen?
 • biverkningar av gestagener
 • vad är en sinus skölja?
 • örter för hälsa & helande
 • sluta röka verktyg
 • Så för att lindra halsont med grapefrukt utsäde utdraget
 • Efexor som behandling för klimakteriet
 • botemedel mot melasma
 • fysiska symptom på ägglossning
 • klimakteriet och viktminskning kompletterar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com