alkoholmissbruk diagnos

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-24
Många gånger, vänner och familjemedlemmar bli orolig någon de bryr sig om vem de tror lider av alkoholmissbruk. Den person som missbrukar alkohol brukar inser inte att de har ett problem eller förnekar att de har ett problem förrän andra pekar ut det och efterfrågan personen får behandling. Det kan vara förödande att titta på en kär kamp med missbruk

DSM-IV Diagnos

Enligt DSM-IV, den ledande resurs för att diagnostisera psykisk ohälsa, måste en person uppfylla ett av följande kriterier under en 12-månadersperiod för få diagnosen alkoholmissbruk. Om alkohol har en negativ inverkan på personens skolan, hemmet eller arbetet ansvarsfördelningen skulle hon få diagnosen alkoholmissbruk. Till exempel, om en kvinna är sen till jobbet på en regelbunden basis för att hon är bakfull varje morgon och det finns risk för att förlora sitt jobb, är hennes liv är kraftigt påverkad av alkohol. Om hon sätter sig i farliga situationer under användning eller hamnar i juridiskt trubbel mer än en gång såsom alkohol och bli arresterad för fylleri i offentliga två gånger, möter hon de kriterier enligt DSM-IV. Dessutom, om hon fortsätter att använda trots de negativa effekterna alkoholmissbruk har på sitt liv, kunde hon få denna diagnos.

Missbruk och beroende

Alkoholmissbruk och alkoholberoende är två olika diagnoser. Alkoholberoende kräver att en person behöver för att öka sin användning att få samma effekt, kommer att få abstinensbesvär om han försöker sluta dricka, dricker längre än han tänkt, har försökt att stoppa framgång i det förflutna, påverkas negativt av alkohol användning, och fortsätter dricka trots de negativa konsekvenser det har på hans liv.

Alkoholberoende kräver professionell medicinsk hjälp att sluta. Det kan vara farligt, även dödliga, att försöka sluta dricka utan medicinsk hjälp om du är beroende av.

Mental Hälsa Asssessment

När folk anger psykisk hälsovård för alla typer av psykiska hälsoproblem, mest mental hälsa be frågor för att avgöra om narkotika eller alkohol är en del av problemet eller påverkar den enskilde. Terapeuter kommer att fråga om personen dricker alkohol, och om hon svarar ja, då terapeuten frågar vidare.

Terapeuten frågar om hon någonsin trodde att hon skulle skära ner, om hon någonsin sätter sig i riskzonen när man dricker som att ha oskyddat sex eller kör berusade, om familjemedlemmar eller vänner är bekymrade över hennes drickande , om hon någonsin känt skuld över att dricka, och om hon någonsin har en drink på morgonen.

Orsaker

person inte blir beroende av alkohol om de inte dricker i första hand. Men vissa människor är mer mottagliga för att bli missbrukare än andra. Om du har familjemedlemmar som är missbrukare eller har en historia av psykisk sjukdom, har du en större chans att bli beroende av alkohol. Dessutom, om du är en tonåring som var peer pressad att dricka eller en vuxen som börjat dricka på grund av stress, dina chanser att bli en alkoholist ökning.

Teen alkoholmissbruk

Många föräldrar oroar tonåren dricka, särskilt med skildring av förfining i media och grupptryck. Om din tonåring beteende förändras dramatiskt, kan alkoholmissbruk vara orsaken. Om din tonåring skolprestationer minskar, blir han irriterad och lynnig, hoppar skolan, slutar Idrottande och fritidsaktiviteter, och verkar hemlighetsfull, kunde alkoholmissbruk spela en roll i hans beteende. Konsultera en mental hälsa och sjukvårdspersonal om du är osäker på om din son är att visa normal tonåring beteenden eller har ett alkohol-eller narkotikamissbruk.

Behandling

Om en person är beroende av alkohol, hon behöver för att få medicinsk hjälp eller kolla in en avgiftning program. Om personen missbrukar alkohol, men är inte beroende, kunde hon få individuell terapi, närvara program gruppterapi, gå till rehabilitering, eller gå en 12-stegs program för stöd från andra människor som led av alkoholmissbruk.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:medicin för illamående under graviditeten

Relaterade artiklar


 • hög testosteron orsakar
 • sätt att få din arbetskraft
 • Hur får jag matkuponger?
 • sätt att tillkännage en graviditet morföräldrar
 • hur man kan eliminera fötter svullnad efter en C-sektionen
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • mäns sexuella sjukvård
 • Fakta om serotonin
 • yoga lärdomar för barn
 • tidigt Graviditet och gas
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com