allergier och öroninflammationer

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-02
Öroninflammation (otitis media) pest både barn och vuxna, men de är vanligare hos barn eftersom deras inre öron är mindre utvecklade. I vissa fall öron infektioner orsakas av virus som skapar bakterierna att växa inom vätska i örat. Detta är vanligtvis behandlas av läkare, som ordinerar en kurs av antibiotika. Men om öroninfektioner förekommer fortfarande trots rätt behandling kan de vara ett resultat av en allergi. Nästan 50 procent av alla öroninflammationer hos barn över 6 år är resultatet av en allergi. Av alla barn i åldern 3 till 6, 20 procent till 40 procent har allergier. Så chanserna att barnet kommer att ha en öroninfektion som orsakas av allergier är relativt hög

Hur Ear infektioner

En infektion i örat uppstår när passager i mellanörat och örontrumpeten blir inflammerade. Denna inflammation uppstår när en person med allergi utsätts för ett allergen. Fluid ackumuleras i örat och skapar en perfekt miljö för bakterier att föröka sig. Om öroninflammationer fortsätter att inträffa, kan hörseln påverkas. Små barn kan till och med utveckla tal problem som en följd av återkommande öroninfektioner.

Förebygga öroninfektioner som är orsakade av allergier

För att undvika permanenta skador på örat är det viktigt att stoppa den onda cirkeln av öroninflammationer orsakade av allergier. Öroninfektioner orsaka öra klåda, fyllighet och popping. Vuxna eller barn med dessa symtom bör övervägas för allergi tester. Allergi tester kommer att hjälpa till att identifiera de allergener som kan orsaka problemet.

typer av allergier

Allergier kan vara allt från luftburna allergener som träd eller gräs pollen, mot dammkvalster och djur ilska. När allergi är identifierad, är det viktigt att minska exponeringen för den felande allergen. Många människor inser inte att födoämnesallergier är en viktig orsak till öroninfektioner. Födoämnesallergier orsaka trängsel i näsan och örontrumpeten rör precis som andra allergier. Fluid ackumuleras i mellanörat, vilket leder till infektioner. Om födoämnesallergier är en trigger för öroninfektioner, bör den felande livsmedel tas bort från kosten. Mjölk, vete, ägg och jordnötter är de vanligaste födoämnesallergier hos barn.

Behandling för allergier

Om allergier är allvarliga kan läkaren föreslå allergi skott till okänsliga personen till specifika allergener. Åtminstone kan flera av allergi mediciner förskrivas för att lindra den allergiska symptom som leder till öroninfektioner. Dessa kan omfatta antihistaminer, decongestants, nasal steroid och nässpray antihistamin. Läkaren kan rekommendera både över disk och receptbelagda läkemedel allergi.

Andra Saker att undvika

Människor med allergier och återkommande öroninflammationer bör undvika rökning och passiv rökning. De bör hålla sig borta från människor och barn med förkylningar och virus. Dessa är också triggers för inflammation i nässlemhinnan och örontrumpeten rör, och kan vara en bidragande orsak till öroninfektioner.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:leversjukdom steg

Relaterade artiklar


 • fungerar ricinolja för att framkalla förlossningen?
 • vad är en sinus skölja?
 • örter för hälsa & helande
 • yoga lärdomar för barn
 • mäns hälsa problem
 • klimakteriet och humörsvängningar
 • normala spädbarn vikt
 • lekutrustning säkerhet
 • barnens handtvätt tips
 • Hur får spermier i livmodern?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com