avföring färg hos barn

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-09-06
Brown är den universell färg för avföring. All annan variant av denna färg kan ge anledning till oro för föräldrar. Innan överreagerar anser ditt barns kost, den vanligaste orsaken till missfärgning. Finns det några livsmedel eller läkemedel som kan bidra till att missfärgas? Merparten av tiden, är orsaken godartad. I sällsynta fall kunde dock vit, grön, gul eller röd avföring vara tecken på ett medicinskt problem

gul till vit Pallar

Konsumtion av mycket mjölk kan vända ett barns avföring en gulaktig till vitaktig nyans. Vissa mediciner för magen problem som Samarin kan ändra färg på pallen. Om avföring luktar foul och verkar fet, kan det vara ett tecken på celiaki, en sjukdom som kännetecknas av intolerans för gluten, som finns i livsmedel som innehåller vete och andra sädesslag.

Green Pallar

Äta grönt poster kan vända ibland pall från brunt till grönt. Detta inkluderar färgämne eller gröna bladgrönsaker som spenat. Grön avföring kan också förekomma med utsöndringen av järn i avföringen. I kombination med en vätska konsistens, kunde det ett tecken på diarré.

Svart avföring

Godartad skäl för mörk, svart-färgad avföring är att äta svart lakrits, blåbär eller druvsaft. Tyvärr kunde det också vara ett tecken på inre blödning från mage område som sår. Andra orsaker bakom svart avföring innehåller järntillskott och ibland läkemedel som innehåller vismut subsalicylate.

Red Pallar

Red livsmedelsfärger typiskt tur avföring rött. Livsmedel med livsmedelsfärger kan förändra ditt barns avföring. Frukt och grönsaker som rödbetor och tranbär kan också färga avföringen. Om du märker röda strimmor, härstammar detta symtom på blödning från nedre mag-tarmkanalen. En analfissur är den vanligaste orsaken. En svår avföring är ofta att skylla. Små mängder blod i avföringen kan vara normalt för barn.

Varning

Om ditt barn verkar sjuk, om det inte finns någon förklaring till förändringen i avföring färg eller om du helt enkelt orolig ska du kontakta ditt barns barnläkare. Ta ett prov på ditt barns avföring för analys. Handskar på plats löst skikt av plastfolie över toaletten. När du har samlat in avföring, placera den i en plastpåse. Läkaren kommer att testa provet för tecken på allergier, infektioner och matsmältningsproblem. Han kommer också att leta efter blod.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man kan eliminera fötter svullnad efter en C-sektionen

Relaterade artiklar


 • normala hjärnfunktioner
 • akne märke behandling
 • hur man kan bli av prostatit
 • örter och naturläkemedel för klimakteriet
 • val av livsmedel för snabb viktminskning
 • Vad innebär det att vara 80 utplånas?
 • hur man undviker att få influensa under de kalla vädret
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • urinvägsinfektion hem behandlingar med tranbär
 • vad är en frisk kropp tjock delen för kvinnor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com