barns smärta i benen

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-30
Vid något tillfälle, alla växande barn tycker säkert och klagar smärtsamma ben värker. Dessa kan härröra från muskel drar och stammar eller någon annan möjlig källa. Det är inte alltid lätt att veta vad ett symtom på gemensamma växtvärk och vad är en indikator på något som kan vara mer allvarligt. Det är upp till föräldern att bedöma ett barns klagomålet för att fastställa huruvida det är större eller mindre och ge nödvändig ledning

Du behöver:. .
Doktor
Clomiphene recept (Clomid).
HCG-injektionen recept.
LH-stegringen teststickor (minst 15).

Growing Pains

Detta är ett vanligt tillstånd för många barn i åldrarna 5 och 10 och som visar sig sammanfalla med tider av snabb tillväxt. Dessa förekommer ofta sent på dagen eller under natten, och kommer huvudsakligen att hittas efter en dag av stark fysisk aktivitet. Det är oftast inte intensiv nog för att orsaka haltande, och kommer att finnas i båda benen, i framsidan av låret, vader och muskler i baksidan av knäna.

Idrottsskador

haltande, eller smärtsam värk som knä, ankelstukning eller muskelansträngning verkar ibland efter en sport skada. Även muskelvärk är vanligare, kan smärtor kommer också från sparkar med benen i fotboll, glidande i baseball, eller annan hård behandling av kroppen på grund av tunga sportaktiviteter.

Andra möjligheter

Andra orsaker kan komma från artrit, som orsakar en svullnad och rodnad i lederna, osteomyelit, ett ben infektion, eller Legg-Perthes, en plötslig förlust av blodflödet till en viss ben. Tumörer som utvecklas i ben ben kan också vara ansvarig för vissa ben. Alla dessa kräver omedelbar behandling och kan leda till operation eller användning av kryckor en tid.

Behandling

För första uppgifterna om barns smärta i ben, en mild massage av de berörda områdena är ibland nog. Om smärtan inte är konstant varje dag eller natt, är det godtagbart att ge produkter som innehåller ibuprofen att ta bort smärtan. För enkla skador eller växtvärk, är detta ofta tillräckligt behandling. Om smärtan är konstant, förekommer upprepade gånger i flera dagar, innebär haltande eller feber, eller är smärtsam vid beröring bör en barnläkare konsulteras.

Slutsats

När barn besväras av uppkomsten av smärta i benen, är det en bra idé att ta dem på allvar och göra det bästa jobbet möjligt att lindra smärtan. Oavsett om enstaka eller återkommande empati, förståelse och korrekt behandling är den bästa tillvägagångssätt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är det enklaste sättet att bli av med kroppsfett naturligt?

Relaterade artiklar


 • hur du underhåller din CPAP (c-pap) utrustning
 • örter och naturläkemedel för klimakteriet
 • majonnäs behandling för löss
 • fosterutveckling hos tvillingar
 • husgeråd som bli av finnar
 • leversjukdom steg
 • klimakteriet och minnesförlust
 • graviditet frågor om tvillingar
 • verksamhet för undervisning i första hjälpen
 • sätt att tillkännage en graviditet morföräldrar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com