fosterutveckling hos tvillingar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-16
Enligt US Department of Health och Human Services, är det ökade antalet flerbörder till följd av fler kvinnor att bli gravida med hjälp av fertilitetsbehandling och bli gravida över 30 år. Till skillnad från enstaka graviditeter, är de flesta tvillinggraviditeter betraktas som hög risk, så en mamma skulle få särskild mödravård och vidta extra försiktighetsåtgärder för att säkerställa en sund fostrets utveckling under hela graviditeten. Hon får hänskjutas till en moder till foster specialist (perinatologist) för noggrann övervakning av sig själv och sitt ofödda foster.

Typer av Twins

Twins uppstår när ägget spricker under förening av en spermie och ett ägg, även känd som gödsling. Twin kan vara antingen identiska eller broderliga.

Tvåäggstvillingar (tvåäggstvillingar) är när två befruktade ägg, separerade först, individuellt utveckla sina egna fostersäcken och moderkakan. Detta är ett resultat av befruktningen av en annan spermie och ett annat ägg. Tvåäggstvillingar kan se olika ut och kan flickor, pojkar eller en flicka och en pojke.

Enäggstvillingar (enäggstvillingar) är resultatet av ett befruktat ägg delning och bildar två foster. Identiska graviditeter är sällsynta och varje barn i huvudsak har sin egen fostersäcken, men kan dela en moderkaka. Enäggstvillingar ser likadana och av samma kön. De har också samma ögon-och hårfärg och blodgrupp.

Första trimestern

Under den första trimestern (noll till tre veckor), embryon i varje börjar växa och utveckla mänskliga-liknande funktioner och kroppsdelar. Embryot hjärtan börjar slå i cirka tre veckor av dräktigheten. Moderkakan, lungor, lever, njurar, ryggrad, hjärna, fortplantningsorganen, blåsor, ben och armar börja utveckla och kan vara synliga genom en ultraljudsundersökning. De är också bilda små spik sängar, öron, fingrar, tår, ögonlock, knoppar för baby tänder och könsorgan. Vid slutet av den första trimestern, väger fostret mindre än 2 oz. och är mindre än 3 inches lång.

andra trimestern

Under den andra trimestern (14 till 28 veckor), är full bildandet av fostrets kompletta och njurarna och matsmältningsorganen börjar fungera. Fostrets rörelser är lite mer intensiv, dock kan endast modern kunna känna små rörelser, så kallade allt snabbare takt, fram till slutet av detta kvartal.

Om synliga, har könen av fostren utvecklas och kan fastställas. Fostren nu täcks på lanugo (duniga hår) och en ost-liknande ämne som kallas vernix, för att skydda barnets hud. Vid utgången av den andra trimestern, även om utrymmet är begränsat med tvillingar, är de foster mäter ca 12 inches lång och väger ca 1 u00BD pounds. Deras tillväxt avtar efter den andra trimestern för att minska risken för för tidig födsel.

Månad

I den tredje trimestern (29 till 40 veckor), är vikten av varje foster cirka 5 pounds och ungefär 18 inches i längd. Deras lungor är utvecklas snabbt att förbereda sig för livet utanför livmodern och moderkakan är fortfarande ge näring till foster. Tvillingar är normalt födda mellan 36 till 38 veckor av graviditeten, även om vissa mammor bära tills vecka 40.

Komplikationer

Det finns större risker för olika komplikationer med tvillinggraviditeter. Risker kan inkludera tidig födsel, barn som föds med låg födelsevikt, twin-twin transfusion syndrome, havandeskapsförgiftning och graviditetsdiabetes. Alla dessa förhållanden kan behandlas om diagnosen ställs tidigt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:typer av leukocyter

Relaterade artiklar


 • hyperpigmentering orsaker
 • medicin för att hjälpa dig bli gravid
 • om att vara perimenopausal
 • hur man kan få gratis kontaktlinser
 • sätt att få din arbetskraft
 • hur du gör din resa till apoteket en snabb en
 • gör det själv tarm rengöra
 • hur man kan minska rökning bland ungdomar
 • hur man undviker att få influensa under de kalla vädret
 • biverkningar efter Depo Provera
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com