hur man skyddar barn från leksaker med bly

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-19
Att hålla barnen på är den viktigaste delen av en förälders jobb. Det sista vi vill tänka på att skada våra barn är deras leksaker. Nyligen, påminner på grund av bly i våra barns leksaker verkar vara fallet oftare. Blyexponering kan vara giftig om den är svalts eller inandats av små barn. Bly gift har förknippats med minnesförlust, ADD och andra inlärningsproblem. Det är svårt att veta vad leksaker är blyfria, men efter vissa åtgärder kommer att hjälpa dig att skydda dina barn.

Du behöver:
graviditet
. tålamod.
support.
böcker.


1.
Ta bort några antika leksaker. Alla leksaker med färg eller beläggning från före 1978 kunde ha lett i den. Bli av med alla gamla leksaker eller om de är speciella, lägg dem på skärmen istället för att använda dem för att spela.
2.
Kontrollera Consumer Product Safety Commission webbplats en förteckning över erinrade leksaker . Du kan även registrera dig för att få varningar om framtida återbesök. Använd healthytoys. org för en lista över leksaker som kan vara skadligt.
3.
Köp billig leda testkit finns i lokala järnhandeln. Dessa kit arbete med hjälp av en kemisk reaktion som inträffar när kemikalier i satsen är som exponeras för bly. Vanligtvis är de kompresser som ändrar färg om bly upptäcks. Men dessa ledande färg kit är inte 100% korrekt, men kommer att ge dig några råd om du är orolig för bly.
4.
Kontrollera leksaker för ledtrådar. Leksaker med bly är gjorda med en tråkig, grå söker metall. Bitar kan tyckas tung för sin storlek. Leta efter starka färger såsom rött och orange. Vissa leksaker kommer att använda bly som stabilisator i mjuk plast. Gnid leksak smycken på papper för att se om det lämnar en grå linje. Kontrollera undersidan av leksak för dess ursprung. Undvik objekt från Kina och Indien, där många leksaker med blyfärg finns.

bra leksaker att köpa för dina barn är träleksaker med släta, oavslutade ytor. Om bly finns på en leksak är det ofta ligger i färg eller beläggning.
5.
Begär ett blodprov från ditt barns läkare om du tror att ditt barn har spelat med bly leksaker . En blodbly test bör göras för alla barn under 6 år gamla som har spelat med leksaker som misstänks ha bly. Department of Health tror den största risken för bly exponering från leksaker kommer från att sätta leksaken i munnen eller hand-till-mun aktivitet.

Tips och varningar


 • Se resurserna nedan för webbplatser som nämns i steg 2.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur du skyddar ditt barn från H1N1 (svininfluensan)

  Relaterade artiklar


 • hypothyroid i spädbarn
 • perimenopausal problem
 • sojamjölk för klimakteriet
 • hur man tips om hur man föreställa sig naturligt
 • hur man kan sänka ditt blodtryck genom att titta på din diet
 • avföring färg hos barn
 • fosterutveckling hos tvillingar
 • missbruksvård alternativ
 • hur man tränar yoga i din lilla vardagsrum
 • konsumenter av receptbelagda läkemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com