klimakteriet och stress

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-09-26
Övergången från en kvinnas reproduktiva år i peri-klimakteriet och sedan i full klimakteriet kan vara en promenad i parken för vissa. För andra är det ett svårt och påfrestande tid. Några av den stress som menopausala kvinnor möter kommer från de olika fysiska och psykiska symtom som orsakas av fluktuerande hormoner. Du mår inte bra, din kropp är att göra saker som det aldrig har gjort förut, och du är trött och värkande. Ovanpå detta lägger du till normala påfrestningar-barn, barnbarn, gamla föräldrar, make, ingen man, äktenskap, skilsmässa, arbete eller inget arbete, hushållsgöromål, pengar elände-och det kan sätta en kvinna på kanten ibland.

Du behöver:
Doctor
. Clomiphene recept (Clomid).
HCG-injektionen recept.
LH-stegringen teststickor (minst 15).

Känslor

Enligt WomensHealth. org innebär klimakteriet olika saker för olika kvinnor. För en del är det ingen stor sak. För andra är det en stor lättnad och mycket såg fram emot. De inte längre ha att göra med menstruationer och rädslor graviditet. För andra kan det vara en sorglig tid eftersom det är slutet på deras reproduktiva år. Även om en kvinna inte vill ha fler barn, faktamässigt veta att hon inte längre kan återskapa om hon valde att kan vara ett bittert piller att svälja. Om en kvinna aldrig har haft ett barn, är detta när hon inser att moderskapet kommer aldrig att vara. Hon kanske redan har känt att intellektuellt men hade inte känslomässigt accepterat att det var ett fullbordat faktum tills hennes mens stoppas. Det är slutet på detta kapitel i hennes liv. Detta kan framkalla sorg, stress, ångest och även depression.

Befintliga förhållanden

menopausala kvinnor är medelålders eller ens efter medelålders och kan ta itu med andra befintliga fysiska problem, såsom diabetes, högt blodtryck, högt kolesterol eller artrit. Lägg därtill klimakteriebesvär, såsom värmevallningar, nattliga svettningar, irriterad tarm, oförmåga att sova, viktökning, ledvärk, håravfall och irritation, och det är ingen överraskning att vissa menopausala kvinnor (och deras familjer) blir stressad. När du närmar klimakteriet, börjar du bli mer mottagliga för osteoporos, som är porös skelettsjukdom och kan leda till multipla frakturer. Du är nu på en högre risk för hjärtsjukdom. Detta kan inte ignoreras och du måste vidta försiktighetsåtgärder som att äta rätt, träna, ta vitaminer och försöka få din stress under kontroll.

Adrenal Trötthet

Pågående stress kan störa funktion av binjuren. Denna körtel hjälper i tillverkningen av östrogen efter klimakteriet, när andra östrogen källor länge har torkat upp. Kvinnor behöver denna östrogen. Om binjuren blir uttömda, är denna källa till östrogen kommer att försvinna. Womenshealth. org rekommenderar yoga eller någon typ av aktivitet som slappnar du och ger motion. Detta bör bidra till att minska din stress och bevara hälsan hos din binjuren.

Var snäll mot dig själv och gör en plan

Mayo Clinic rekommenderar att en kvinna som är klimakteriet ta särskilt väl hand om sig själv på detta viktiga och potentiellt stressande, tid i hennes liv. Det finns konventionella metoder att närma sig klimakteriet och dess symtom, såsom hormonbehandling (HRT), även om de risker måste beaktas. Det finns en ökad risk för bröstcancer och hjärt-kärlsjukdom i samband med HRT. Det finns också alternativa metoder, som att ta örter för att upphäva dina symptom och få kroppen i balans igen.

äta gott och höger

Att äta är väl nödvändigt, enligt dr Donald Hensrud av Mayo Clinic. Läs om vilka livsmedel som är bra för dig, och vilka du bör undvika eftersom de kan förvärra värmevallningar och inducera uppblåsthet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur ofta bör du få en cellprov?

Relaterade artiklar


 • hyperpigmentering orsaker
 • hemtjänst anläggningar kontra vårdhem
 • normala syre nivån på en persons
 • hur man får prov hälsokontroller gratis
 • hur man gräva fram en inåtväxta tånagel
 • lekutrustning säkerhet
 • tecken och symtom på högt blodtryck under graviditeten
 • rökning alternativ
 • proteinrika livsmedel för graviditet
 • tecken och symtom på UVI hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com