leversjukdom steg

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-02
Din lever är ett viktigt organ med många funktioner som tillverkning koagulering föreningar och proteiner, lagra näringsämnen och generera galla som en del av matsmältningen. Den filtrerar också ut bakterier, medicin, gifter och toxiner från blodet. Den ligger på höger sida nedanför diafragma. Oavsett vilken typ av leversjukdom som du har fått diagnosen, alla typer av leversjukdom framsteg liknande i fyra steg:. Inflammation, fibros, cirrhos och slutligen leversvikt

Du behöver:
recept för p-piller.
Vatten

Steg 1:. Inflammation

Den tidiga fasen av någon typ av leversjukdom är huvudsakligen kännetecknas av inflammation. Detta är en biprodukt av kroppens naturliga immunförsvar och dess försök att läka någon form av skada. Eftersom tiden går, om din lever fortfarande inflammerad kommer man att börja orsaka permanenta skador. Vissa patienter kan få allmän ömhet i området, medan andra upplever inga symptom på obehag. Tidig behandling kommer ofta stoppa inflammation, och därför hämmar sjukdomens progression.

Etapp 2: Fibros

Om leverinflammation inte behandlas, kommer din lever att börja växa ärrvävnad. Ärrvävnad kan hindra blodet från att passera genom levern. Detta med tiden börjar ersätta din frisk vävnad (förfarandet kallas fibros). Eftersom ärrvävnad inte kan utföra på samma sätt som din frisk vävnad kan, kommer din lever börja överarbetad för att kompensera för den ärrade områden och kan börja inte arbeta lika effektivt som det borde. Dock kan patienter som diagnostiseras med leversjukdom och behandlas effektivt fortfarande återhämta sig helt och levern kan fortfarande ha möjlighet att reparera sig själv.

Steg 3: Skrumplever

Cirros inträffar en gång din lever är så skadad av ärrvävnad att den inte kan reparera sig själv. Skadan är nu permanenta och oåterkallelig. Vid denna punkt, ska behandlingen primära fokus hämma ytterligare sjukdomsutveckling som kommer att förvärra ditt tillstånd. Du vill skydda den friska vävnaden att du fortfarande ha.
Patienter som diagnostiserats med cirrhos har en ökad risk för flera allvarliga komplikationer, bland annat levercancer. Symtom på levercancer är ödem (svullnad) i buken och benen, gulsot (gulfärgning) av ögon eller hud, lätt blödning eller blåmärken, intensivt kliande hud, brustna blodkärl, medicin känslighet, svårt att koncentrera sig, förändringar i minnet, förändrad mental tillstånd och utveckling av diabetes.

Etapp 4: leversvikt

Leversvikt är livshotande och kräver omedelbar medicinsk behandling. Tidiga symptom på leversvikt inkluderar minskat aptit, illamående, diarré och trötthet. Som leversvikt fortsätter symptomen utvecklas till förvirring, desorientering, extrem sömnighet och till och med förfallit i koma eller döden. Behandlingen planen kommer att försöka spara några fungerande område med din lever. Utöver detta kan din enda andra val vara en transplantation.

Överväganden

Det finns ingen enskild uppsättning av symptom som definitivt vara tecken på leversjukdom. I allmänhet kan du utveckla endast symtom som sjukdomen fortskrider. Detta kan inkludera extrem trötthet, ödem i benen och buken, glömska, blodiga kräkningar, blödning från ändtarmen, sova hela dagen med natten sömnlöshet, förvirring, blödande tandkött, klåda, gulsot, passerar mörk avföring och gynekomasti (förstoring av manliga bröst ).

Tidig diagnos är viktig för läkning levern och stoppa utvecklingen av din sjukdom. Tala med din läkare om din personliga riskfaktorer och vidta åtgärder för att hålla denna viktiga organ så friska som möjligt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Hur är en koloskopi gjort?

Relaterade artiklar


 • hemliga förkylning
 • mäns hälsa problem
 • biverkningar efter Depo Provera
 • mentala utvecklingen av ett spädbarn i sin första 3 år
 • kontaktlinser för-& nackdelar
 • vad är ryggmärgsbråck?
 • mäns sexuella sjukvård
 • Vilka mediciner orsaka erektil dysfunktion?
 • barndom utveckling färdigheter
 • Vilka är de behandlingar för sockerberoende?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com