mäns hälsa problem

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-09-01
Mäns hälsoproblem kan vara unika för deras kön, så som erektil dysfunktion, prostata-och testikelcancer, och de som också slår kvinnor utan att påverka män mer, till exempel hjärtsjukdomar, stroke, lungcancer, olycksfall och självmord. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, kvinnor i genomsnitt lever längre än män med cirka fem år. Medellivslängden för en man i USA under 2003 var 74,8 år

Du behöver:
recept för p-piller
. Vatten.

hjärtsjukdom och stroke

Hjärtsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken för män, som löper större risk att drabbas av sjukdomen än kvinnor (se referens 1). Men de kan arbeta för att förhindra hjärtsjukdomar genom att konsumera aa kost låg halt av mättat fett, inklusive minst två och en halv timmar motion i veckan, undvika rökning, begränsa alkoholintag, och kontrollera blodtryck och kolesterolvärde.
Kontakta läkare eller 911 omedelbart om du får bröstsmärtor, andnöd, yrsel, svaghet, domningar, förlust av syn eller tal, samordningsproblem eller någon närstående oförklarliga symtom. Behandlingar för hjärtinfarkt och stroke måste ges omedelbart, eftersom de är mest effektiva när det ges några minuter efter händelsen.

Cancer

Lungcancer är den nummer ett dödsorsaken för män, och följaktligen sluta röka är det bästa sättet att förhindra att få sjukdomen (se Referenser 1). Prostatacancer är den näst största typen av sjukdomen hos män, så har en vanlig prostata tentamen och prostata screeningtest rekommenderas. Testikelcancer är en ledande cancer hos pojkar och unga män, som borde lära sig att utföra testikelcancer själv tentor. Dessutom bör män och pojkar som arbetar eller spelar i solen bör använda solskyddskräm och kläder som täcker armar och ben för att förhindra hudcancer.
Symtom som bör undersökas av en läkare inkluderar viktminskning, aptitlöshet, svaghet, trötthet, hosta upp blod, blod i urinen eller avföringen, och nya knölar och stötar. Födelsemärken och hudförändringar som är nya, har vuxit eller förändrats i storlek eller färg, eller kliar eller blöder bör behandlas av läkare.

Olyckor

Män är mer benägna att skadas i en olycka och är dubbelt så stor risk som kvinnor att drabbas av en traumatisk hjärnskada. Dessutom är de tolv gånger större risk än kvinnor att drabbas en arbetsplats skada och manliga gymnasieelever är mindre benägna att använda säkerhetsbälte än sina kvinnliga motsvarigheter (se Referenser 1). Därför bör män aldrig kör under påverkan av alkohol eller droger, hjälm och göra säkerhet prioriteras på arbetsplatsen.

Självmord och depression

Trots att kvinnor är mer benägna att självmordsförsök, män är mer benägna att dör som följd. År 2004 var 80 procent av självmord dödsfall män (se Referenser 1). Man tror att detta fenomen är ett resultat av män som mindre sannolikt att prata om sina problem eller söker hjälp. Tecken på depression inkluderar stressad, överväldigad, irriterad, argumenterande, har sömnproblem, en förlust av energi, en vinst eller förlust i vikt och ett minskat intresse för normal verksamhet.

sexuellt överförbara sjukdomar

Smärtsam urinering, såsom känslan av att du kissar glas kan vara ett tecken på gonorré, vilket kan öka risken för att utveckla HIV (se Referenser 1). Klamydia är också vanligt, och män kan sända den utan symtom, vilket orsakar inflammation i lilla bäckenet och sterilitet (se Referenser 2). Bli testade, känna din hiv-status och dela dessa resultat med din partner.

Erektionsnedsättning

erektil dysfunktion, det ihållande oförmåga att uppnå eller behålla en erektion för sexuellt umgänge, berör mellan 10 och 20 miljoner män i U. S. Den är ofta orsakas av sjukdomar blodkärl, även upp till en fjärdedel av fallen beror på biverkningar från läkemedel mot högt blodtryck eller depression (se Referenser 3). Andra orsaker är rökning, kronisk alkoholism och i sällsynta fall låg testosteron. Läkemedel såsom sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis) och vardenafil (Levitra) används för att koppla av musklerna för att öka erektion. Män som tar nitrater och vissa blodförtunnande medel bör inte ta dessa läkemedel, och de som har en historia av stroke, hjärtsjukdomar eller blodtrycksproblem bör diskutera erektil dysfunktion med sin läkare innan du fortsätter med någon behandling.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:förberedelse för en katt scan

Relaterade artiklar


 • hur man vänja sig bära kontakterna
 • den emotionella utvecklingen av barnet i livmodern
 • mögel exponering behandlingar
 • hälsosam mat fakta för barn
 • klimakteriet och viktminskning kompletterar
 • snabba sätt att förmå labor
 • mobiltelefon torn faror
 • Vad kan jag göra när jag har tråkigt?
 • hur man kan stoppa hemorrhoidal smärta
 • tecken och symtom på mono i barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com