olika typer av allergi mediciner

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-09-13
Om du har allergier, beroende på svårighetsgrad och typ av dina symtom kan din läkare rekommendera en rad olika allergi mediciner. Några av dessa kan du köpa på ditt lokala apotek utan recept men för andra behöver du ett recept. Tala med din läkare om vilken typ av allergi medicin är vettigt för dig

Antihistaminer

Din Läkaren kan råda dig att ta en over-the-counter antihistamin avsvällande att lindra din allergi symptom. Dessa läkemedel lindra din rinnande och täppt näsa, ögon rinner, klåda och utslag. Antihistaminer motverka frisättningen av histamin i kroppen som händer när du utsätts för ett allergen. Histamin orsakar den allergiska reaktionen och symptomen som orsakar dig dessa elände.

Antihistaminer kommer i over-the-counter former såsom Sudafed eller Benadryl. Dessa kan orsaka dåsighet så inte ta dem om du måste köra bil eller använda maskiner. Många människor är beroende av icke-sederande antihistaminer såsom Claritin eller Zyrtec för att lindra sina allergisymtom. Vissa människor svarar bättre på den icke-sederande antihistamin Allegra, som kräver ett recept. Dessa läkemedel kan också innehålla en avsvällande. Det finns också ett recept antihistamin nässpray kallas Astelin som du kanske vill tala med din läkare om.

Avsvällande

Vissa antihistaminer komma med en avsvällande som hjälper till att lindra nästäppa. Det finns också nässpray med avsvällande medel. Vissa varar i 12 timmar, till exempel Afrin. Dessa bör inte användas längre än tre dagar eftersom någon reboundeffekt kan uppstå, som orsakar inflammation i bihålorna och mer nästäppa. Om du har högt blodtryck kan din läkare inte vill att du ska ta en avsvällande.

Kortikosteroid nässpray

Om nästäppa är ett kroniskt problem, läkaren troligen kommer att förskriva en av de många kortikosteroid nässprayer att underlätta inflammation i bihålorna. Läkemedel såsom Flonase, Rhinocort och Nasonex kommer, med långvarig användning, lätthet och minskar inflammation. Du måste använda sprayer dagligen för att vara effektiva.

Muntligt eller injiceras Kortikosteroider

Kortikosteroider såsom prednison används för att behandla inflammation som uppstår under svår allergi nödraketer. Många människor är ordinerat en tablettform för allergiska utslag som Poison Ivy. Pågående behandling i detta fall varar ungefär 10 dagar. Systemiska kortikosteroider kan ge allvarliga biverkningar när de används under en längre tid och bör kontrolleras noggrant av din läkare.

Cromolyn natrium

Om den används innan din allergi säsongen börjar, rockar cromolyn natrium nässlemhinnan och hindrar allergier orsakar symtom. Det är till hjälp för personer med säsongsbunden allergi. Nässprayen kommer i en over-the-counter form.

leukotrienmodifierare

leukotrienmodifierare blockera effekten av vissa immunförsvar kemikalier i din kropp. Det kommer att hindra kroppen från att producera mastceller som frigör histamin, så kedjereaktion som orsakar allergiska symtom stoppas innan det blir en chans att starta. Detta förhindrar att din allergiska symptom uppstår. Märket på detta läkemedel är Singulair och det är ofta bra för barn med allergier och astma. Det är också indicerat för vuxna med allergier. Det kräver ett recept från din läkare.

Allergi skott

Att behandla svåra allergier, läkare får rekommendera allergi skott (immunterapi). I detta fall allergitester är nödvändigt att fastställa exakt vad du är allergisk mot, till exempel djur ilska, pollen eller kvalster. Under månaderna din läkare kommer att ge injektioner av allergener som orsakar dina symtom. Du kommer att utveckla en resistens mot allergen (blivit okänsliggjorda) och din allergiska symptom kommer att minska eller försvinna.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur du gör dina ögonfransar att växa





Relaterade artiklar


 • vad är orsakerna till barnet diarré?
 • hur du gör din resa till apoteket en snabb en
 • Skillnaden mellan LPN & RN
 • hur man dödar munsår
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • hur typ 2-diabetes drabbar familjer
 • normala syre nivån på en persons
 • klimakteriet hälsa
 • av en menstruationscykel
 • hur du underhåller din CPAP (c-pap) utrustning




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com