sätt att hjälpa en cancerpatient

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-09
Att veta vad man ska säga och göra under någons sjukdom kan vara förbryllande. När man arbetar med en cancersjuk kanske du undrar hur du kan hjälpa på ett praktiskt sätt och ge välbehövligt känslomässigt stöd. Dessa tips kommer att ge dig mod att tala, friheten att lyssna och bekvämligheten av att veta att du hjälper mer än ni någonsin kommer att veta. Du kan bli förvånad över hur stor skillnad det lite saker att göra i livet för en cancerpatient

bara säga det

Det värsta en cancerpatient har att hantera är människor låtsas att han eller hon är "bara bra. " Det är irriterande att vara runt människor som inte kan ens förmå sig att tala den fruktade "C" ordet. Ordet är cancer. De flesta gånger, då upptäcks tidigt, det är inte en dödsdom det var för 20 år sedan. Men det finns former av cancer som är elakartade och utan ett botemedel. Din bekräftelse av sjukdomen gör det möjligt för personen kamp mot cancern frihet att öppet diskutera sjukdomen med någon annan än medicinsk personal. Din förmåga att känna empati om toppar, dalar, plus ins och outs av sjukdomen faktiskt kommer att hjälpa processen cancerpatient muntligen utan att känna behovet av att sidan steg slaget till hands för att skydda dina känslor.

Låna ut en hand

Det finns dagar då cancerpatienter bara inte orkar att springa ärenden och bör inte heller av säkerhetsskäl. Volontärarbete att ta hand om enkla dag-till-dag aktiviteter kommer att ta en tung last av hans eller hennes axlar. Saneringen av huset eller laga mat kan ge cancer patienten tid för att få välbehövlig vila. Fråga vad som behöver göras och göra det omedelbart. Det värsta du kan göra är fråga om saker lämnas ogjort bara för att lämna dem på det sättet så många bra wishers tenderar att göra.

Ett annat sätt du kan hjälpa är att ge din tid till någon barn som kan vara hemma. Om mamma eller pappa är för svag för att delta i konferenser förälder lärare eller bollspel det betyder mycket att barnet att veta att någon är där för dem. Det kommer att betyda ännu mer för att cancern patient som förbrukar mycket energi att kämpa för att slå denna fruktansvärda sjukdom.

Engagera dig med den behandling

Utbilda dig själv om cancern din vän eller familjemedlem kämpar. Vara till hands för att köra patienten till läkare och apotek. Bekanta dig med mediciner den personen tar och se till att de håller sig till ett schema. Trötthet orsakar många cancerpatienter att glömma vissa detaljer läkaren eller sjuksköterskan kan relä. Genom att ta en aktiv roll i behandlingsprocessen kan du fylla i luckorna senare om det behövs och samtidigt hålla på toppen av korrekt dosering och möten. Du kan också ställa frågor för den läkare som cancerpatient kan förbise.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:naturliga sätt att få arbetskraft hemma

Relaterade artiklar


 • perimenopausal problem
 • hur man kan bli av med hudbristningar på brösten efter graviditet
 • klimakteriet och hår under armarna
 • korrekt blodtryck behandlingen
 • ägglossning under klimakteriet
 • hypothyroid symptom hos barn
 • tecken och symtom på UVI hos kvinnor
 • gaser i magen botemedel
 • Vilka mediciner orsaka erektil dysfunktion?
 • snabba sätt att förmå labor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com