sjuka hus-syndrom och astma

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-25
Om du har astma, då vet du att retande ämnen och allergener i din omgivning kan göra det värre. Sjuttio procent av personer med astma har allergi som utlöser deras episoder. Många luftburna allergen och irriterande ämnen i ditt hem kan orsaka astma att blossa och måste tas bort

Sovrum

I sovrummet är det första ställe att börja. Merparten av tiden spenderas hemma i vårt sovrum. Dammkvalster i madrasser, sängkläder och mattor är dolda källor till astma triggers. Om du har en allergi dammkvalster, fråga din läkare om encasing din madrass och madrasser i en skyddande allergivänliga lock. Ta bort mattan från sovrummet och ersätta det med trä eller kakel golv. Om du har ett husdjur, se den inte stanna eller sova i sovrummet.

Badrum

Mögel i badrummet kan vara ett stort problem för människor med astma. Har någon annan än dig själv använda en form renare för att ta bort mögelsporer en köttras. Om din make eller spray partner hårspray, parfym eller andra aerosoler i badrummet, kan dessa irritera din astma. Se till att badrummet är ordentligt ventilerad för att avlägsna fukt och att VVS fungerar effektivt för att förhindra läckage som kan skapa mögelproblem.

Källaren, garaget och utanför hemmet

Mögel är ett problem i och kring källare och garage . Se till att rännorna på ditt hus är rätt installerade och dränera bort vatten från din foundation. Håll löv och skräp borta från ditt hem som också kan samlas mögel. Om du har ett garage, göra vissa är ordentligt ventilerade och lämna aldrig en bil eller andra motor som körs som kunde ventilera rök i ditt hem. Kom ihåg att kontrollera taket läcker som kan bildas i gömda platser såsom din vind eller bakom sidospår på ditt hem.

Luftkvalitet inne i huset

luftkanaler i ditt hem kan vara en källa av dolda allergener. Fråga din läkare om du bör ha dem utföras av en fackman. Också fråga om du ska investera i ett antal högeffektiva partikelfilter (HEPA) filter för att avlägsna små partiklar från luften. När du dammsuger, det är också bra att använda en dammsugare med HEPA bifogat filter. Låt inte någon rök i hemmet.

Vad du kan göra

Några andra saker du kan göra hemma för att rengöra din miljö inkluderar encasing böcker och prydnadssaker i skåp bakom glas (eller ta bort dem helt). De inte bara samla damm, men även mögel.

måste ta bort persienner och ersätta dem med lamellgardiner som inte samlar så mycket damm. Har en professionell skadedjursbekämpning expert bli ditt hem av kackerlackor (en stor trigger för personer med allergier).

Se till att all utrustning du använder i ditt hemmakontor som kopiatorer är ordentligt ventilerad. Och låt inte papper, böcker och filer hopar sig. Dessa samlar också damm och mögel.

Astma och allergi triggers i ditt hem inte är så svåra att upptäcka. Det tar bara tid, uthållighet och engagemang, men betalar sig kommer att vara bättre hälsa för dig och andra familjemedlemmar som har astma.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:alkoholmissbruk diagnos

Relaterade artiklar


 • mäns hälsa problem
 • hur man läser sonogram
 • historia acetylsalicylsyra
 • vad man ska göra för ont i ryggen?
 • hur man rengör och lagrar kontaktlinser
 • är influensaliknande skott säkra för barn?
 • hur man kontrollerar alkoholism
 • hur man hittar en rökfria lägenhet
 • urin drogtest information
 • efter graviditeten bröst tillväxt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com