skabb hos spädbarn

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-23
Om ditt barn har en röd, kliande utslag, kan han ha skabb. Varje år får fler och fler människor --- inklusive barn och spädbarn --- diagnostiseras med denna obekväma sjukdom. Och om ditt barn har det, det är mycket troligt andra i din familj också gör det. Lyckligtvis, när diagnosen, skabb är relativt lätt att behandla

Vad är Skabb?

Skabb är en irritation som orsakas av en liten parasit som Burrows under huden. Resultatet är en kliande utslag som orsakas av en allergisk reaktion mot parasitens ägg och avföring. Skabb är överförbara genom att röra någon som redan är smittad.

Symtom

Det vanligaste symtomet på skabb är en kliande utslag, vanligtvis runt handlederna, mellan fingrarna, på nedre delen av magen, på könsorganen, i armhålorna , på knäskålarna, på sidorna av fötterna och på utsidan av armbågarna. Bebisar kan också få utslag på fotsulorna, hårbotten, ansiktet eller handflator.

Ibland tunna röda eller kurviga linjer visas på en bebis hud där parasiter håla, och några barn också att utveckla finne-eller vatten- blåsliknande pustler.

intensiv klåda är vanligt, speciellt på natten eller efter ett varmt bad. Klåda kan leda till att öppna upp huden, vilket i sin tur kan leda till infektioner.

Diagnos

När ditt barn har en oförklarlig utslag, det är alltid en bra idé att ringa henne barnläkare. Vanligtvis kommer läkaren vill se utslag i person och smärtfritt skrapa av ett litet prov för att visa det under ett mikroskop. Det kan dock endast avföring och ägg i urvalet, eftersom det bara tar en parasit för att orsaka en otäck utslag.

Skabb är ofta fel diagnos på spädbarn eftersom så många sårskorpor (från intensiv klåda) förekommer, täcker upp sanna symptom på sjukdomen. Därför, vid första tecken på klåda, bör föräldrarna plats strumpor eller vantar över barnets händer och hålla sina barns naglar och trimmas.

Behandling

Ett recept kräm måste tillämpas på alla huden på barnets kropp, inklusive mellan fingrar och tår och i sin navel. Detta måste sitta på plats minst en dag, sedan tvättas bort.

För att förhindra att ditt barn från att sätta en kräm täckta hand i hennes mun, applicera krämen på natten, som täcker hennes händer med strumpor om hon tenderar att suga tummen eller fingrarna.

Även efter behandling ges, kan det ta så länge som tre veckor för klåda försvinna. Därför läkare ordinera vanligtvis ett antihistamin (tas oralt) eller en kortison kräm för att hålla ditt barn bekvämt. Var noga med att också klippa bebisens naglar regelbundet för att förhindra honom från att öppna hans hud medan repor.

Din läkare ska ompröva ditt barn efter en vecka, för att säkerställa en andra behandling inte är nödvändig.

andra familjemedlemmar

Tyvärr, eftersom skabb är så lätt överförs , du och din familj kommer förmodligen behöva behandling också, även om du inte har några symtom.

För att förhindra spridning, kläder tvätta, sängkläder och stoppade leksaker i kokande vatten och vakuum ordentligt. Leksaker som inte kan tvättas kan förseglas i en plastpåse i en vecka.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:löss behandling som dödar löss & gnetter utan att lyfta

Relaterade artiklar


 • inte lågdos preventivmedel med en högre risk för graviditet?
 • gör det själv tarm rengöra
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • osteoporos hip övningar
 • vitamin behov för kvinnor
 • kvinnlig urinblåsa infektionssymtom
 • hur man: tycker det är - 1984 i Massachusetts
 • ömmande leder i klimakteriet
 • örter för hälsa & helande
 • Hur lång tid tar preventivmedel?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com