spädbarn trast symtom

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-09-01
När du tittar på ditt barn, du märker en plats för mjölk på tungan, och du luta att torka bort det, bara att hitta den inte lossnar. Detta är ett klassiskt symptom på svampinfektion, ett vanligt tillstånd hos spädbarn. Medan sällan farlig i friska spädbarn, kan orsaka svampinfektion ätsvårigheter, så att känna igen barnet trastar symptom för att söka behandling för ditt barn när det behövs

Du behöver:.
Recept för p-piller
. Vatten.

Orsaker till Thrush Symtom

Svampinfektion orsakas av en svampinfektion i munnen. Alla har jäst i sitt matsmältningssystem, men om halterna av jäst kommer i obalans, utvecklar han trast. Spädbarn är utsatta för sjukdomen, eftersom de ofta kommer i kontakt med jäst under passagen ner i förlossningskanalen. Bebisar som tar antibiotika eller utsätts för antibiotika i bröstmjölk kan också löpa större risk att svampinfektion eftersom antibiotika dödar nyttiga bakterier som håller jästen nivåer i rätt balans.

Oral Symtom

Det första tecknet på torsk hos spädbarn visas normalt i barnets mun. Spädbarn med torsk kommer att utveckla vita lesioner i munnen med keso-liknande utseende, som beskrivs av Mayo Clinic. En del mammor säger att de lesioner ser ut som mjölk kvar i barnets mun efter utfodring. Dessa skador kan inte torkas bort lätt. Om fläckarna inte kommer bort, lämnar de efter en distinkt rå område. De skador visas på tungan, inre kinder, tandkött, tonsiller och gommen, med kinder och tungan är det mest uppenbara och vanliga platser på spädbarn.

Andra symptom

Förutom den muntliga symptom på trast, får barn med trast vara irriterad. Detta kan skiljas från kolik, eftersom barn med trast bli fussier när det är dags att äta eller när de suger på en napp, och äta är ofta svårt. Om barnet är amning kan barnet passera infektionen till mamman. Många ammande mammor meddelande trast först när de får en infektion. Det orsakar glänsande, flagnande hud på vårtgården eller röd, känslig och kliande bröstvårtor. Det kan också medföra ovanligt smärta under och mellan matning.

Medicinska ingrepp

Många barn har den vita fläckar som tyder på en trast infektion med inga andra symptom. I dessa fall kommer trasten klara sannolikt inom några veckor utan läkarhjälp. Spädbarn som inte kan sjuksköterska också på grund av svampinfektion symtom bör uppsöka läkare. En muntlig svampinfektion medicin som är målad på barnets mun hastigheter helande. Ammande mödrar också måste behandlas för att hålla smittan från att sprida sig fram och tillbaka.

Förhindra Thrush Symtom

Föräldrar kan göra mycket för att förhindra svampinfektion som ett resultat av jäst exponering under förlossningen. Efter födelsen kan föräldrarna hindra trastar med hjälp av antibiotika, men bara när det absolut nödvändigt. Roper sterilisering av flaskor bröstvårtor och nappar kan hjälpa också. Amning mammor kan skydda sig genom att låta deras bröstvårtor torka helt efter matning, eftersom jäst som orsakar svampinfektion bara lever på fuktig hud. Att förhindra en trast infektion i mamma hjälper till att förhindra det i det ammade barnet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:mäns hälsa problem

Relaterade artiklar


 • botemedel mot melasma
 • vad är en blodkemin test?
 • hemliga förkylning
 • korrekt blodtryck behandlingen
 • menstruationscykeln information
 • hur man kan stoppa fötterna från klåda
 • hem rättsmedel för snabb viktminskning
 • naturliga sätt att öka HGH produktion i kroppen
 • fysiska utvecklingen i barndomen
 • blodtryck tricks
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com