symtom på hypotyreoidism under graviditeten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-28
Hypotyreos kan beskrivas som ett tillstånd där en person har en underaktiv sköldkörtel. Detta kan ibland förekomma under graviditet, men kan det gå obemärkt förbi, eftersom flera av symtomen liknar dem som normalt förekommer under graviditet. På grund av detta är det viktigt för mamman att förstå vad symtomen är normal graviditet symtom och vilka symtom kan vara ett tecken på hypotyreoidism

Symtom

Hypotyreos anses vara ett ganska vanligt tillstånd. Om symtomen är lindriga, kan kravet gå obemärkt förbi och odiagnostiserade. När en person har en låg sköldkörtelfunktion, producerar hon otillräckliga mängder av sköldkörtelhormon. Ibland är symptom på hypotyreos misstas för symtom på depression. Individer tenderar att uppleva symptom på olika sätt, men vissa symtom är hes röst, saktade tal, hängande ögonlock, uppsvullna och svullet ansikte, viktökning, förstoppning, torrt hår, torr hud, sakta puls, karpaltunnelsyndrom smärta, muskelkramper, förvirring och i män, en ökad menstruation.

Betydelse

Under de första månaderna av graviditeten, bygger fostret mycket starkt beroende av moderns tyreoideahormoner. Sådana hormoner spelar en viktig roll i normal hjärnans utveckling. Denna typ av brist kan ha en negativ effekt på fostret. The New England Journal of Medicine publiceras resultaten från en studie om barn till mödrar som hade hypotyreos. Resultaten visade att dessa barn hade en sänkt IQ, liksom försämrad psykomotorisk utveckling.

Thyroid screening under graviditeten

En annan studie publicerad i New England Journal of Medicine berättar om spädbarn, vars mödrar har obehandlad hypotyreos var större risk att drabbas av psykiska defekter. Tester innan graviditeten är det mest idealiska, för om detta är gjort, är kvinnan mer benägna att ha en balanserad sköldkörtelhormonnivåerna hela graviditeten.

screening innebär ett blodprov som mäter sköldkörtelhormon, liksom tyreoideastimulerande hormonnivåer. Om TSH är högre än normalt kan hypotyreos vara att skylla.

Överväganden

Enligt American Association of Clinical endokrinologer bör alla gravida kvinnor genomgår sköldkörteln screening. En kvinna som funderar på att skaffa barn eller bli gravida bör ha sin sköldkörtel säkerhetskontrolleras i förväg. Gravida kvinnor som har en familjehistoria av som upplever symtom på en sköldkörtelsjukdom, bör också testas.

Behandling

När hypotyreos har diagnostiserats under en graviditet, kommer hormonbehandling övervägas. Doseringen är vanligtvis baserad på individens nivå av sköldkörtelhormon. Denna behandling är säker för mor och barn. Rutinmässig nyföddhetsscreeningen görs när barnet är fött, vilket kommer att testa sköldkörtelfunktionen nivåer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Vilka livsmedel är höga i fiber för småbarn

Relaterade artiklar


 • avföring färg hos barn
 • klimakteriet och humörsvängningar
 • löss behandling som dödar löss & gnetter utan att lyfta
 • vad man ska göra för en näsblödning?
 • biverkningar efter Depo Provera
 • hur man gör övning du njuta
 • biverkningar av gestagener
 • hur man kan stoppa jäst infektioner naturligt
 • örter och naturläkemedel för klimakteriet
 • arbetskraft tecken under graviditeten
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com