tecken på att du kan gå igenom klimakteriet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-09-25
I klimakteriet, en kvinnas barnafödande ålder löper tillsammans med hennes menstruationscykel. Detta inträffar vanligtvis mellan åldrarna 48 och 54. Det kan vara en obekväm tid eftersom hormonell obalans orsakar många fysiska och känslomässiga förändringar. En del kvinnor besväras av dessa förändringar en hel del, andra inte alls. Tidsramen i klimakteriet varierar, det kan vara allt från 2 till 10 år

Förändringar i menstruationscykeln

En av de första tecknen du eventuellt börjar klimakteriet, som kallas klimakteriet, är en förändring i din period. Den menstruation kan bli lättare eller tyngre och längden på din cykel kan variera. Den genomsnittliga 28-dagars cykel kan bli ojämn. Du kanske inte har din nästa period för 35,. 54 eller ens 90 dagar efter din sista

värmevallningar

obehagligt, omisskännlig värmevallningar är en kontrollampa tecken. En minut din kroppstemperatur kan vara bekväm eller cool, nästa du känner en färg av värme rusa över hela kroppen. Väggarna kan till och med känna att de stänger i. Dessa kan vara allt från tre minuter till upp till en timme åt gången. Det är bäst att klä sig i skikt för att tillgodose fluktuerande kroppstemperatur.

Humörsvängningar

Under klimakteriet är dina hormoner i obalans. Detta kan leda till att du gråta en minut, vara arg i nästa stund och vara glad nästa minut. Det är verkligen oförutsägbara och förskyllan av dina egna. Efter avslutad klimakteriet, kommer du att känna dig mer som dig själv igen. Avstressande aktiviteter kan bidra till att bekämpa dessa känslor.

sömnstörningar

Klimakteriet kan orsaka sömnsvårigheter, främst på grund av oroligheterna i kroppstemperaturen. Värmevallningar kan orsaka nattliga svettningar, vilka i sin tur kan orsaka sömnlöshet. Andra saker som kan störa din sömn är effekterna av humörsvängningar och rädsla för åldrandet i sig.

Viktökning /vätskeretention

viktökning beroende på vätskeansamling är en annan tidigt tecken på klimakteriet. Den hormonella obalans i kroppen är störande för kroppens celler, vilka kommer leda till att du binder vatten och går upp i vikt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:sjuka hus-syndrom och astma

Relaterade artiklar


 • hur man kan förstå vikten av att få en dilaterade näthinnan tentamen
 • effekter av att sluta preventivmedel
 • Varför använder folk preventivmedel?
 • sätt att hjälpa en cancerpatient
 • livsmedel som innehåller mycket fiber för barn
 • natrual sätt att förmå labor
 • om ärftliga egenskaper från föräldrarna
 • struktur av blodkärl
 • spik infektioner hos spädbarn
 • örter för att hjälpa rökare att sluta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com