vad är missbruk sjukdom?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-09-23
Drogmissbruk störningar-som är missbruk av, beroende av eller beroende av alkohol eller droger-förstöra familjer, relationer och liv. Enligt 1996 års National Household Survey on Drug Abuse, som genomfördes av det amerikanska Department of Health och Human Services, och eMedicineHealth, cirka 13 miljoner människor i USA använder olagliga droger. Narkotikamissbruk tar en vägtull på sjukvård och kostnader fängelse samt dess offrens liv

Missbruk Diagnos

För att få en diagnos missbruk, måste du uppfylla vissa kriterier. Användningen av ämnen som skall medföra en negativ inverkan på ditt ansvar hemma, på jobbet, och /eller skolan. Till exempel, om du stanna hemma från skolan för att få hög, möta dig här kriterierna. Att använda ämnen på ett sätt som gör ditt liv vid fara eller kommer in ämnesrelaterade juridiska problem finns sätt att kvalificera sig för diagnos. Till exempel, om du kör berusad eller få flera DUIs, skulle du uppfyller kriterierna. Ett annat tecken på missbruk är när en person fortsätter att använda ämnen trots att den redan används orsakar problem i hans liv.

Beroende av olika ämnen

Missbruks-och beroende av olika ämnen är ganska olika. Beroendet uppstår när din tolerans för ämnet ökar. Om du började dricka tre drinkar per dag för att bli full, men nu måste dricka sex drinkar om dagen för att bli full, du blir beroende av alkohol. Dessutom, när någon är beroende av droger eller alkohol, kommer de att uppleva abstinensbesvär om de försöker sluta använda. Många människor som är beroende av droger eller alkohol kommer att använda under längre tid än de avsedda, försöker utan framgång att sluta, tillbringar mycket tid att komma och användningen av ämnet, sluta delta i verksamhet som en gång förde glädje till sina liv och fortsätta att använda ens tänkt Ämnet har påverkats negativt deras liv.

Familj och vänner

Om du tror att en av dina familjemedlemmar eller vänner har en störning missbruk, titta efter tecken på ovan. Vanligtvis människor med dessa sjukdomar försöker dölja sina problem och tona ned sina problem till någon som frågar. Det är svårt att motivera användarna att få hjälp om de inte är redo att ändra. Att hjälpa en vän eller familjemedlem få hjälp av en professionell kan vara en lång och omständlig process.

Teenage Missbruk

Om du är orolig för att din tonåring använder alkohol eller droger, finns det tecken du bör överväga. Om du får samtal från tonåringens lärare om att hon håller på att somna i klassen, som är störande eller aggressivt, eller inte, kunde droganvändning vara en faktor. Dessutom, om din tonåring är betydligt irriterad, har humörsvängningar och är mer hemlighetsfull, bör du leta efter tecken på narkotikabruk. Några tecken på missbruk är normala tonåringar beteenden, dock, så om du är osäker rådfråga en psykisk hälso-och sjukvårdspersonal.

Få hjälp

När någon har en sjukdom missbruk, men de använder eftersom det gör något för dem . Om en person är kliniskt deprimerad och kan inte sova, hon kanske använder droger för att hjälpa henne somna. Om en tonåring som ångest, kanske han röker marijuana innan skolan för att lugna nerverna. Även om det negativt påverkar personens liv, fortsätter han att använda eftersom det hjälper på något sätt. När en person är motiverad att söka behandling, men det finns många behandlingsalternativ.

Om en person är beroende av alkohol eller droger, så de behöver söka hjälp av en läkare eller gå till en avgiftning program. Om en person är inte beroende, kan han få enskilt och /eller gruppbehandling och gå en 12-stegs eller andra självhjälpsgrupper för stöd från andra som har kämpat med missbruksproblem.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man känner igen tecken och symtom av marijuana användning

Relaterade artiklar


 • hur man dödar munsår
 • örter och naturläkemedel för klimakteriet
 • spädbarn trast symtom
 • vad är en sinus skölja?
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • arbetskraft tecken under graviditeten
 • Vad är grå starr?
 • klimakteriet och viktminskning kompletterar
 • riktlinjer för behandling KOL
 • korrekt blodtryck behandlingen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com