vad man ska leta efter i en gynekolog

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-09-06
De flesta kvinnor kommer att besöka en gynekolog någon gång i sitt liv. Normalt uppstår om du upplever rikliga eller oregelbundna perioder, vill bli gravid, eller går igenom klimakteriet. Eftersom läkaren kommer att undersöka en mycket intim regionen av kroppen, är det viktigt att du väljer en gynekolog du trivs med. Du kan börja din sökning genom att besluta om du föredrar en manlig eller kvinnlig läkare eller genom att be vänner om deras gynekolog

Du behöver:.
Recept för p-piller.
Vatten.

Professional Certification

innan du planerar ett möte, se till att din nya läkare är legitimerad i gynekologi. Detta innebär att de har vidtagit och klarat de prov som bekräftar deras förmåga att verka i gynekologi. Men se till att du inte blandar ihop detta begrepp med ombord på stödberättigade, vilket innebär att läkaren är behörig att göra testet, men har inte klarat det än. Du kan kontakta den amerikanska styrelsen för medicinska specialiteter att ta reda på om din läkare är legitimerad i gynekologi. (Hitta på en länk i avsnittet Resurser. )

Red Flags

Det är också viktigt att ta reda på om en gynekolog har haft någon tidigare klagomål. En läkare som haft felbehandling stämningar mot dem kan vara ett tecken på att du ska fortsätta leta efter en gynekolog. Du kan ta reda på om en läkare har haft någon disciplinär åtgärd mot dem genom att kontakta din statliga medicinska koncessionsnämnden. American Medical Association: s webbplats finns länkar till alla statliga medicinska styrelser. (En länk i avsnittet Referenser. )

När du väljer en gynekolog, bör du också betala uppmärksamhet till den ursprungliga telefonsamtal till läkarmottagningen. Om du har svårt att schemaläggning ett möte, kan det vara ett tecken du kommer att ha problem i framtiden få ett möte, och läkaren kan vara för upptagen för att kunna bistå dig.

Bra kommunikation

Innan har någon förfaranden gjort, kan du överväga schemaläggning ett inledande besök. Detta är ett bra sätt att få en bättre känsla för din läkarmottagning stil och attityd. Under besöket, bör du ställa frågor som hänför sig till orsaken till din utnämning. Till exempel, om du planerar att få barn, skulle du vilja veta din läkares inställning till förlossningen. Å andra sidan, om du är i klimakteriet skede av ditt liv, kan du be din läkare sin åsikt om terapier hormonersättning.

Sätt din läkare svarar på dina frågor är ett bra mått på deras praktik stil. Om läkaren tenderar att införa sin egen övertygelse på dig istället för att ge ett professionellt medicinskt perspektiv, kan du överväga att fortsätta din sökning. Dessutom vill du inte en läkare som verkar för upptagen för att lyssna på dig eller inte är uppriktig om dina problem. Snarare din läkare bör svar på alla frågor du frågade omtänksamt sätt som gör att du känner dig bekväm och avslappnad.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:avföring färg hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man undviker att få influensa under de kalla vädret
 • klimakteriet och minnesförlust
 • AA information
 • är prenatal vitaminer säkra för män?
 • effekterna av för mycket östrogen hos kvinnor
 • förhållandet mellan depression och alkohol
 • fosterutveckling på vecka 22
 • Botox metoder
 • social trygghet lista handikappande villkor
 • kontaktlinser för-& nackdelar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com