vitamin behov för kvinnor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-09-05
Om en kvinna har ett idealiskt kost, hon behöver inte ta vitaminer. Enligt Mayo Clinic, vitaminer och kosttillskott är tänkta att komplettera din kost, inte ett substitut för mat. Ta ett vitamin kan inte reproducera näringsämnen och andra förmåner som du drar från att äta mat, såsom grönsaker och frukter, men vitaminer är nödvändigt om du inte äter tillräckligt eller äter fel saker

Du behöver: Recept för p-piller.
Vatten.

High Risk

Kvinnor som särskilt måste ta vitaminer omfatta dem som är gravida, är postmenopausal, erfarenhet kraftiga blödningar under sina menstruationer, är vegetarianer eller konsumera mindre än 1. 600 kalorier en dag, enligt juli 2009 särskilda rapporten om vitaminer och mineraler, ett komplement till julinumret av Mayo Clinic Women's Health Source.

Sunshine Vitamin

Äldre människor, i synnerhet, vanligtvis inte får tillräckligt med solexponering, vilket kan resultera i vitamin D-brist. Vitamin D är smeknamnet solskenet vitamin eftersom kroppen producerar detta vitamin när den utsätts för solen. Intag av vitamin D med kalcium kan bromsa eller förhindra benskörhet, som är porös skelettsjukdom. Postmenopausala kvinnor löper hög risk att få benskörhet, eftersom de inte längre producerar östrogen. Starka ben kommer att förhindra benbrott. Mayo Clinic konstaterar att ny forskning har upptäckt att D-vitamin också minskar risken för autoimmuna sjukdomar, såsom reumatoid artrit och multipel skleros, samt minska muskelsvaghet och smärta, vissa cancerformer och hjärt-kärlsjukdom. Postmenopausala kvinnor är lika benägna att utveckla en hjärt-och kärlsjukdomar som män, trots att premenopausala kvinnor är mycket mindre benägna att ha hjärtsjukdom.

C-vitamin

C-vitamin, om de kommer från mat, kan sänka cancer och priser hjärtsjukdomar , men även C-vitamin tillskott ge lika förmåner är fortfarande oklart. Om du tar C-vitamin med zink och andra antioxidanter, som vitamin E, kan detta bromsa åldersrelaterad makuladegeneration.

Niacin

Niacin, som är en av de komplex av B-vitaminer, hjälper till att omvandla mat till energi . Niacin hjälper också att förbättra kolesterolnivåer samt omlopp. Om det tas i höga doser kan det sänka LDL, eller dåligt kolesterol och triglycerider samt höjer HDL, eller det goda kolesterolet. Tyvärr kan höga doser av niacin eller mer än 1000 mg per dag orsaka leverskador.

Frågor om E-vitamin

E-vitamin kan inte ge fördelar likvärdigt med det i kosten, enligt Mayo Clinic, och kan vara skadligt om för mycket fattas. Vitamin E-vitamin kan öka risken för hjärtsvikt eller till och med vara dödligt. Men dieter som är fyllda med antioxidanter, som vitamin E är en, tros minska risken för hjärtsjukdomar och vissa cancerformer. Diskutera detta med din läkare och få sin insats och förslag.

Folsyra

Om en kvinna har för avsikt att bli gravid, eller om en kvinna är sexuellt aktiva och kan bli gravid, bör hon ta folsyra, som är en B-vitamin som används av kroppen för att tillverka DNA. Enligt Health. state. ny. us, folsyra kan förebygga fosterskador (neuralrörsdefekter), men endast om tas under de första veckorna av graviditeten. Neuralrörsdefekter inkluderar ryggmärgsbråck, vilket innebär öppnandet av ryggraden, och anecephaly, där hjärnan inte utvecklas. För att skydda din framtid fostret, ta 0,4 mg folsyra dagligen. Folsyra rik Bottensatser omfatta gröna grönsaker, bönor marinen, kidneybönor, linser, bönor garbanzo, apelsinjuice, ris, pasta, bröd berikat och berikade spannmål.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hyperaktivitet behandlingar

Relaterade artiklar


 • hur man hittar barns hälsa chip försäkringsprogram
 • beteendeförändringar med Medelhavsdieten
 • biverkningar av gestagener
 • hur man hittar en rökfria lägenhet
 • hur du tar bort slem från en sjuk bebis när man inte har en nässugen händig
 • vitamin behov för kvinnor
 • urinvägsinfektion hem behandlingar med tranbär
 • läkemedel som orsakar håravfall
 • riktlinjer för behandling KOL
 • blodtryck förklaras
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com