Barn och bihåleinflammation

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-10-22
En sinus-infektion, även kallad bihåleinflammation, är en vanlig barndom infektion som orsakar slemhinnan i bihålorna att bli fylld med slem och pus, vilket resulterar i en blockerad sinus och svullen, sinus anbud foder. Barn som lider av bihåleinflammation har oftast upplevt en kall där bakterier från infektionen bygger upp i bihålorna som orsakar infektionen. Förkylningsvirus är mycket smittsam, men det faktiska sinusinfektionen är inte smittsam

Symtom

Symptomen på en sinus-infektion är liknande den i en långvarig förkylning. Barn som upplever en förkylning som varar 10 till 14 dagar har troligen utvecklat en sinus-infektion. Enligt Dr Alan Greene, MD, kan sinus infektion symptom hos barn hör färgad eller klar slem ansvarsfrihet och avlopp från näsa, en ihållande hosta som verkar bli värre under natten, dålig andedräkt, feber och halsont som ett resultat av post-nasal drip från sinus infektion. Dr Greene varnar också för att minst 50 procent av barn som lider av bihåleinflammation kommer också att utveckla en öroninfektion som en följd av de bakterier som orsakat infektionen.

Hem Behandling

Du kan skapa en ångbastu i badrummet för att göra ditt barn mer bekväm medan lider av en sinus-infektion. Slå på hett vatten i duschen, stäng dörren och sitta i badrummet i 15 till 20 minuter med ditt barn. Försök läsa en bok till ditt barn medan hon andas in ångan ångor, som kan lossa huvudet och bröstet trängsel från sinus infektion. Sätt en förångare i ditt barns rum för att öka luftfuktigheten i ditt hem och underlättar andningen och bibehålla fukt i ditt barns bihålor. Tillsätt några droppar av eteriska oljor som eukalyptus, pepparmynta eller rosmarin för att skapa lugnande ångor medan ditt barn sover.

Professionell behandling

Bihåleinflammation brukar pågå minst en vecka, men om det inte behandlas kan kvarstå i månader. Ditt barns barnläkare kommer sannolikt rekommendera en runda av antibiotika för att klara upp bakteriell infektion aspekten av sinus infektion och eventuella öroninfektion. Näsdroppar kan rekommenderas att påskynda läkning och tunn slem. Din barnläkare kan också ordinera avsvällande medel för att rensa bihålorna och nästäppa, även om de inte främja läkning. Dr Greene varnar föräldrar att antihistaminer inte är effektiva läkemedel för behandling av bihåleinflammation hos barn eftersom de kan bromsa läkningsprocessen och faktiskt tjockna slem, vilket orsakar ytterligare obehag från en sinus-infektion.

Förebyggande /Lösning

Den mest betydande förebyggande metod för att förhindra bihåleinflammation är regelbunden handtvätt. Lär ditt barn regelbundet handtvätt vanor kommer att förhindra förkylningar och virus, som kan förvandlas till bihåleinflammation. Dr Greene anges att vaccinationer kan också bidra till att förebygga bihåleinflammation. Barn ska ha upp-to-date vaccinationer som inkluderar influensa, mässling och pneumokocker och Haemophilus influenzae (Hib) vaccinationer. Simning vanor kan också hjälpa till att förebygga bihåleinflammation. Äldre barn bör använda en näsa plugg eller hålla näsan innan simning, dykning eller hoppning under vattnet för att skydda bihålor och undvika irritation, vilket kan resultera i en sinus-infektion.

Överväganden

Kronisk bihåleinflammation hos barn tenderar att vara mindre allvarlig än akut bakteriell sinuit, men kan orsaka ihållande hosta och snuva. Barn kan också utveckla akut bakteriell sinuit, som kan orsaka hög feber, färgade nästäppa, ansikts ömhet och huvudvärk. Akut bakteriell sinuit utvecklas snabbt, på mindre än genomsnittet 10 dagar av en traditionell sinus-infektion, och kräver aggressiv behandling med antibiotika.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:barn förkylningssymtom

Relaterade artiklar


 • urinvägsinfektioner hos barn
 • omsorg för äldre i hemmet kontra sjukhem
 • hur korrekt tvätta händerna varje gång
 • korrekt blodtryck behandlingen
 • verksamhet för undervisning i första hjälpen
 • menstruella ångest botar
 • Fakta om klimakteriet
 • hur man kan stoppa jäst infektioner naturligt
 • hur du skyddar dina knän när du använder trappan
 • hur man startar p-piller
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com