Definitionen av tonåriga depression

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-30
Teenage depression är ett allvarligt tillstånd som drabbar många unga vuxna. Tonåringar, till skillnad från vuxna måste lita på andra att erkänna sin depression och få dem den hjälp de behöver, så att lära sig känna igen tecken och symtom på depression tonåren kan vara avgörande

erkänner Teenage Depression

Varningstecken på tonårs depression är ofta förväxlas med normala tonåringar beteende. Men när humörsvängningar, personlighetsförändringar, förändringar i mat-och sovvanor, och känslor av hopplöshet och sorg börjar störa vardagslivet, är depression oftast orsaken.

Orsaker

Det finns många möjliga orsaker till depression hos tonåringar, från en reaktion på stressande situationer eller en traumatisk händelse till ökade hormonnivåer som en del av den normala processen av puberteten. Oavsett den bakomliggande orsaken, depression hos både vuxna och tonåringar kan få allvarliga konsekvenser, från ilska och fientlighet mot andra för att självmordstankar, om de lämnas obehandlade. När du försöker att utvärdera en tonåring symptom, fråga dig själv hur länge dessa symtom har varit närvarande och hur mycket de stör tonåringens dagliga liv.

Symtom

Symptom av depression hos tonåringar är lika symptomen på vuxen depression, med några viktiga skillnader. Social tillbakadragenhet, förändringar i mat-och sovvanor, dramatiska humörsvängningar och upptagenhet med död och /eller självmord är vanliga hos både vuxna och tonåringar, men många tonåringar, i stället för att sorgsna och tillbaka, blir ofta irriterad och aggressiv som en följd av depression .

Behandling

Det finns flera olika typer av behandlingsmetoder för tonåriga depression. Den vanligaste är en kombination av terapi och medicinering. Innan depression kan behandlas, dock måste det diagnostiseras. Om misstänker att du eller din tonåring kan lida av depression, boka tid hos din husläkare eller med en terapeut. Om du eller ditt barn får diagnosen depression, kommer läkaren att diskutera behandlingsalternativ med dig för att komma med den bästa lösningen.

Moving Forward

Samtidigt som genomgår behandling av depression, både vuxna och tonåringar kommer att gynnas av att ha en starkt stöd. Dessutom håller terapi utnämningar, äta en hälsosam kost och få tillräckligt med motion och sömn är viktiga saker som alla kan göra själva för att hålla sig frisk och hjälpa mot depression.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:menstruationscykeln hos människa

Relaterade artiklar


 • spädbarn hudsjukdom
 • Barn och bihåleinflammation
 • graviditet rökning risker
 • hur man kan stoppa hicka med torrt socker
 • magproblem hos barn
 • Hur kvinnor blir gravida?
 • klimakteriet och humörsvängningar
 • hur man kan stoppa jäst infektioner naturligt
 • joniserat akaline vatten kontra fluor vatten
 • svår prostatacancer symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com