Hjärngympa för seniorer

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-10-02
Förbli socialt och intellektuellt inblandade, tillsammans med en hälsosam livsstil och motion, bidrar till att hålla seniorer sinnen skarpa. Även om formella program som utbildar sinnen för att förbättra minnet har visat sig vara användbar för de som lider av problem med minnet och förbättra andra förmågor att göra vissa uppgifter på kort sikt, mindre formella hjärnan övningar är i allmänhet bara som hjälp för att hålla högre sinnen fungerar på deras . prime

Formellt Hjärngympa

Det finns ett antal formella program som erbjuder seniorer hjärnan övningar att göra via programvara, webbplatser och videospel. Produkter som Posit Science: s Brain Fitness Program, Brain Age och Brain Builder läsning, matematik och pussel logik och aktiviteter för att förbättra minnet, bearbetning och andra funktioner hjärnan. Även passage i den tekniska medium kan vara en utmaning för vissa äldre, finns det en mängd olika alternativ som passar de flesta seniorer intressen.

Andra intellektuella aktiviteter

Många andra intellektuella aktiviteter som seniorer kan fortsätta ensamma, utan hjälp av ett formellt program. Seniorer får njuta av att läsa böcker eller skriva, oavsett om de jobbar på en roman, en biografi eller ett brev till den lokala tidningen. Seniorer kan också arbeta på pussel, som korsord eller sudoku eller annan logik och mentala spel. Det är aldrig för sent att studera ett nytt ämne, oavsett om det är ett nytt språk eller en period i historien, eller att lära sig en ny färdighet, som hur man gör en typ av konst eller hur du spelar ett musikinstrument.

sociala aktiviteter

Sociala aktiviteter kan också spela en roll i att hålla seniorer mentalt delaktiga och medvetna. Om familjemedlemmar och gamla vänner är tillgängliga för besök regelbundet eller inte, kan seniorer också få delta i grupper med andra deras ålder eller andra som delar deras intressen, som en bokklubb eller konst grupp. Även seniorer som vill vara klara med sina karriärer kan njuta av en deltid eller volontär i vilket läge de regelbundet arbetar med människor och kan vara delaktiga i samhället. Senior kan tjäna särskilt bra i en konsultrollen för projekt, där de bara kallas i ibland men deras mångåriga erfarenhet ger dem visdom att dela. Även samspela med andra enbart är till hjälp för att bevara mental styrka, kan social verksamhet omfattar också en intellektuell komponent. Gemenskapens projekt innebär ofta många trodde. Seniorer kan också spela bräd-och kortspel som kräver strategi eller lära andra saker som de kanske vet, liksom hur du sticka eller spela piano.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hypertension graviditet risker

Relaterade artiklar


 • vilka ingredienser som används vid allergi skjuten?
 • Hur man känner igen sexuella övergrepp mot barn
 • förhållandet mellan depression och alkohol
 • natrual sätt att förmå labor
 • livsmedel som höjer immunförsvaret hos barn
 • förberedelse för en katt scan
 • Vilka mediciner orsaka erektil dysfunktion?
 • hur man kan få gratis kontaktlinser
 • Hur mycket väger en bebis på 34 veckor gravid?
 • bruten handled symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com