är diarré en form av graviditetsillamående?

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-10-02
Diarré är helt enkelt inte en form av graviditetsillamående under graviditet. Normalt innehåller graviditetsillamående anfall av illamående, kräkning och magkramper, diarré men är inte vanligt med i graviditetsillamående paketet. Däremot kan det vara en biverkning av de hormonella förändringar din kropp upplevelser under den tid av graviditeten. Om du har mer diarré än normalt, eller om du besväras av denna graviditet symptom, är det möjligt att behandla eller hantera dina diarré på sätt som är säkert för dig och ditt barn.

första trimestern Diarré

Många gravida kvinnor kan uppleva diarré tillsammans med graviditetsillamående av olika skäl. Om du är på en prenatal vitamin, kunde de extra järn vara den skyldige. Försök hoppa över din vitamin för ett par dagar (med läkarens tillåtelse) och se om det hjälper. Om nödvändigt kan din läkaren byta till en annan prenatal vitamin. En annan vanlig orsak till första trimestern diarré är laktosintolerans.

Gravida kvinnor dricker mer mjölk som en del av en hälsosam kost och som kan orsaka diarré hos kvinnor som är laktosintoleranta. För att testa denna teori, eliminera mjölk ur kosten under några dagar och se om diarré kvarstår. Om du väljer att eliminera allt från din kost, tala med din läkare först för att du fortsätter att uppfylla dina utveckla barns näringsbehov.

Sista trimestern Diarré

Diarré mot slutet av en graviditet skulle kunna tjäna som ett tecken på att kroppen förbereder sig inför förlossningen. Många kvinnor rapport mage virus symtom som diarré och /eller kräkningar, före arbete påbörjas. Det är möjligt detta är kroppens sätt att rensa tarmarna att göra plats i kroppen innan förlossningen.

Behandling

I allmänhet mot diarré läkemedel är säkra att ta under graviditeten, men bara under överinseende av din läkare. Om du kan tolerera diarré utan OTC-läkemedel, det är det säkraste alternativet för ditt barn. Men om symtomen är allvarliga eller om du känner att du med risk för dehydrering på grund av din diarré, fråga din läkare om hur du använder mot diarré mediciner som Kaopectate eller Imodium AD.

Förebyggande

Att äta en kost rik på hög fiber livsmedel kan förebygga både förstoppning och diarré under graviditeten. En del kvinnor äter mer sallad och andra kvinnor dricker beskära juice för att lägga fiber till kosten. Dricka mycket vatten hjälper också att hålla avföring korrekta. Om vissa livsmedel utlösa diarré, såsom mjölk, tala med din läkare om säkra alternativ.

Dehydrering

Överdriven diarré gör att du riskerar för uttorkning. Att kämpa uttorkning under graviditeten, dricka mycket vätska och äta intetsägande mat. Samma BRAT kost som du kan äta under graviditetsillamående hjälper även när du har diarré. The Brat Kosten innehåller bananer, ris, äppelmos och rostat bröd. Dock kan denna diet orsaka förstoppning, så försök att inte konsumera för mycket av dessa produkter. Om du misstänker att du lider av uttorkning, ring din läkare omedelbart för rådgivning.

Söka läkarvård

Om du misstänker att du har en mild form av matförgiftning eller en mage virus bör din diarré förbättras under ca 24 timmar. Om din diarrén fortsätter mer än en dag, ring din läkare. Också ringa din läkare om du har diarré tillsammans med feber eller buksmärtor, om du har explosiva diarré, eller om din diarré innehåller slem eller blod i avföringen. Om du har vattnig avföring, illamående, kräkningar, kramper i buken och /eller utspänd (uppblåst) buken, kan du ha ett tarmobstruktion, som kräver omedelbar läkarvård.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Hjärngympa för seniorer

Relaterade artiklar


 • proteinrika livsmedel för graviditet
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • hur man håller barnen friska under H1N1 influensapandemi
 • livscykel för en person
 • vad gör du om du förlorar ett p-piller
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
 • hur du gör dina ögonfransar att växa
 • akne märke behandling
 • hemtjänst anläggningar kontra vårdhem
 • diet för starka naglar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com