är luftfuktare säkra för barn?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-10-08
Att köpa rätt luftfuktare för din familj är viktigt när luftfuktaren kommer att användas i barnets rum. Luftfuktare göra torr luft fuktig, medhjälp för att lindra förkylning, allergi och andningsproblem. Lära mer om olika typer av luftfuktare och säkerhetsaspekter kan hjälpa till med att göra rätt beslut för din familj

Du behöver:. .
Ett barn med smutsiga eller germy händerna
Massor av tvål.
en diskbänk med rinnande vatten.

Typer

Två typer av luftfuktare finns tillgängliga. En cool-dimma luftfuktare använder kallt vatten för att skapa luftfuktighet i rummet. Det rekommenderas att starta en kall dimma luftfuktare en timme före barnets läggdags och att se till att kontrollera vattennivåerna. Cool-dimma luftfuktare har även möjlighet att kyla ett varmt rum tillsammans med att lägga luftfuktighet. Varmvattenflaskor luftfuktare släppa ut ånga värme, och några har möjlighet att lägga mentol ångor. Många varmvatten luftfuktare är tysta. Både cool-och varmvattenförsörjning luftfuktare måste användas på plana ytor.

Cool-Water Luftfuktare

Cool-vatten luftfuktare använda filter som behöver bytas ofta för att garantera optimal prestanda. Cool-vatten luftfuktare använder också en veke att dra kallt vatten från behållaren. En fläkt blåser på veken, som avdunstar vattnet. Detta kan ibland vara högljudd, och vekar också behöver bytas ofta. Cool-dimma luftfuktare behöver få sina vatten bytas regelbundet eftersom de är mer sannolikt än varmt vatten luftfuktare för att sprida mögelsporer och andra mikroorganismer.

Varmvatten Luftfuktare

Varmvattenpannor luftfuktare är ett bekymmer för användning i barns rum på grund av att de använder kokande vatten för att skapa luftfuktighet. Det finns en större risk för ett barn att bränna sig från dimman som släpps tillsammans med varmt vatten i kärlet. Använda en varmvatten-luftfuktare kan använda mer energi, som vatten måste hållas på en viss grad att skapa varm ånga. Många varmvatten luftfuktare är inte effektiva som kallt vatten luftfuktare för användning i stora rum.

Expert Insight

När man använder antingen en hot-eller cool-dimma luftfuktare, är det viktigt att reglera mängden fukt som skapas. Enligt Dr Clifford W. Bassett, biträdande klinisk professor i medicin vid Long Island College Hospital, med hjälp av en hygrometer, som kostar runt $ 10 till $ 15, kommer att bidra till luftfuktigheten ligga under 50 procent när man använder en luftfuktare. Bassett också rekommenderar att du använder färskt, rent vatten dagligen i luftfuktare och följa tillverkarens instruktioner för rengöring av luftfuktaren.

Försiktighetsåtgärder

Luftfuktare är säkra för användning med barn så länge som försiktighetsåtgärder vidtas. Använd endast varmvatten luftfuktare när de placeras utom räckhåll för barn eller när barn är trygga i spjälsängar. Se till att områdena runt luftfuktaren inte blir fuktig, eftersom detta kan lägga till utveckling och spridning av mögelsporer. Följ alltid tillverkarens anvisningar med användning av luftfuktare.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:om vita blodkroppar

Relaterade artiklar


 • hur man undviker att få influensa under de kalla vädret
 • Hur snabbt kan man bli gravid efter en förlossning?
 • träning efter klimakteriet
 • hyperpigmentering orsaker
 • balanserad kost för tonåringar
 • vad p-piller gör kvinnor ta när man gör provrörsbefruktning?
 • hur man gräva fram en inåtväxta tånagel
 • hur man kan övervinna kvinnlig sexuell dysfunktion
 • tecken och symtom på UVI hos kvinnor
 • vikten av muskelsystemet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com